Farkašovský médiám: "Neberte nám slobodu, informujte, neovplyvňujte!"
17 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Bývalý novinár, publicista, redaktor BBC, bývalá vedúca osobnosť Slovenského rozhlasu a neskôr politik, poslanec Karol Farkašovský. Obracia sa na slovenské médiá s vážnou a v súčasnej spoločensko-politickej situácii aj mimoriadne dôležitou žiadosťou. "Informujte, neovplyvňujte"!


"Média akoby pozabudli na svoje primárne poslanie - informovať." Píše na sociálnej sieti človek, ktorý sa v tejto oblasti naozaj vyzná.

Reprofoto FB (@Karol Farkašovský)

Snažia sa nás ovplyvňovať

Karol Farkašovský k veci: "Oni sa nás snažia - ovplyvňovať. Občan 21. storočia je však dosť vyspelý na to, aby si názor na čokoľvek vytváral sám. Potrebuje len informačné zdroje.
Neberte nám demokraciu!

"Neberte nám túto jedinečnú slobodu a výdobytok demokracie. Prosím v prvom rade informujte. Poukazujte aj na spoločenské nešváry a chyby politikov, ale slušne s ľudským rešpektom.Vyšetrovanie, obviňovanie a súdenie nechajte na príslušné orgány polície a justície. Žurnalistika musí mať aj v demokracii svoje pravidlá, etiku a profesionalitu…" Pripomína v statuse na sociálnej sieti Karol Farkašovský.

Ľudia, dobre si pamätajte, kto je autorom hanlivých prívlastkov na vašu adresu, odkazuje Farkašovský
Niektorí naši vládnuci politici si osvojili slová, ktorými doslova urážajú pospolitý ľud. A najmä ten, ktorý sa búri proti ich často nezmyselným príkazom a nariadeniam. Zabúdajú pri tom, že aj oni sami pred vstupom do vlády či parlamentu, alebo na... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik