Blanár: "Vládna koalícia znefunkčňuje rokovanie NR SR"
17 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Počuli ste niekoho z vládnej koalície a najmä od jej poslancov parlamentu pripomienku k 173. výročiu založenia prvej Slovenskej národnej rady? Zjavne nie. Boj o koaličné korytá sa však nedá prepočuť. A k tomu - koaličný (bez)vládny chaos. Ten popisuje jeden z opozičných poslancov.




Reprofoto FB (@Juraj Blanár)

Je to poburujúce

"Vládna koalícia znefunkčňuje rokovanie Národnej rady SR aj na 173. výročie Slovenskej národnej rady. " Píše na sociálnej sieti Juraj Blanár.

"Je poburujúce," píše Blanár, že v týchto dňoch sa podľa neho  " môžu občania presvedčiť o nefunkčnosti inštitúcie. Ktorej základy položili už 16. septembra 1848 vo Viedni osobnosti ako Ľudovít Štúr, Jozef Miloslav Hurban a Michal Miloslav Hodža. "
Nezvládajú ani prípravu, ani rokovanie parlamentu

"Stále vidíme, ako aktuálna koalícia Igora Matoviča, Borisa Kollára, Richarda Sulíka a Veroniky Remišovej nie je schopná zvládať ani prípravu a rokovanie samotného parlamentu. Na ničom sa nevedia dohodnúť a vytvárajú v NR SR absolútny chaos."
Rozklad právneho štátu

Juraj Blanár vo svojom statuse popisuje aj príčiny tohto stavu: "Je to znakom ich absolútnej vnútornej nedôvery súvisiacej s rozkladom právneho štátu. Naši predkovia by boli zarovno s nami sklamaní a pohoršení z takejto svojvoľnosti a neschopnosti."

"A namiesto práce v parlamente sa dozvedáme výsledok pokračujúceho chaosu tejto koalície, kde premiér Heger ohlásil vytvorenie „pracovnej skupiny na obnovenie dôvery v právny štát“..." Končí svoj postreh na sociálnej sieti Juraj Blanár.

(Medzititulky red. HD.)

Juraj Blanár: Vláda SR má vo vzťahu k Matici slovenskej veľmi blízko k vláde uhorskej
"Matica slovenská neoslavuje, ale živorí." Upozorňuje politik Juraj Blanár v súvislosti so 158. výročím Matice slovenskej. Uhorskej vláde sa maticu podarilo zakázať a tá naša súčasná má k tomu veľmi blízko. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Ivan Brožík