Opozícia žiada parlament diskutovať o zdražení potravín, predpokladá, že koalíciu téma nezaujíma
16 | 09 | 2021 I TA SR/ upravil Ivan Brožík

Predseda Smeru-SD Robert Fico žiada do programu aktuálnej schôdze NR SR zaradiť diskusiu o zdražovaní cien potravín, stabilizácii verejných financií a o cenách energií v budúcom roku v dôsledkoch otvorenia prevádzky plynovodu Nord Stream 2. Ak sa body neprerokujú v pléne, Smer-SD avizuje iniciovanie ďalších mimoriadnych rokovaní.


"Fico zdôraznil, že pre Smer-SD je prioritou téma odvolávania Mikulca. Poukázal pritom na aktuálnu situáciu v bezpečnostných zložkách, manipulovanie vyšetrovaní, výpovedí svedkov a podobne. Ako minister vnútra za to podľa Fica nesie Mikulec hlavnú zodpovednosť, informuje TA SR. Fico kritizoval šéfa parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), že body k jeho odvolaniu zaradil až na záver schôdze. Navrhuje preto ich skoršie prerokovanie.



Koalíciu zdražovanie nezaujíma, bojuje si s "mafiou"

Správa TA SR ďalej informuje, že "v súvislosti s problematikou nárastu cien základných potravín Smer-SD chce aj to, aby vláda predložila súhrn krokov na eliminovanie dôsledkov zdražovania, najmä pre sociálne slabších občanov.



Jasný scenár ignorácie občanov

Opozícia očakáva že koalícia ich navrhované zmeny programu aktuálnej schôdze nepodporí. Fico preto avizuje, že hneď ako k odmietnutiu v pléne dôjde, bude strana iniciovať zvolanie mimoriadnych rokovaní k spomínaným témam.



Pellegrini spravil politickú chybu

" V súvislosti so stiahnutím návrhu na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej zo strany nezaradených poslancov okolo Petra Pellegriniho hovorí Fico o politickej chybe. Mimoriadne rokovanie zvolal šéf parlamentu na štvrtok popoludní na návrh opozície. Pellegrini však ráno oznámil stiahnutie návrhu, pretože chce odvolávať premiéra a celú vládu." Dodáva v správe agentúra TA SR.


Zásadné vyhlásenie Petra Pellegriniho, Hlas žiada podanie demisie vlády
Zložitá situácia si vyžaduje podľa Petra Pellegriniho zložitejšie kroky. Na tlačovej besede, ktorú zvolal predseda strany HLAS, uviedol Peter Pellegrini, že nestačí už odvolávanie Márie Kolíkovej, ani Romana Mikulca, situácia je podľa neho tak... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová