Zásadné vyhlásenie Petra Pellegriniho, Hlas žiada podanie demisie vlády
16 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Zložitá situácia si vyžaduje podľa Petra Pellegriniho zložitejšie kroky. Na tlačovej besede, ktorú zvolal predseda strany HLAS, uviedol Peter Pellegrini, že nestačí už odvolávanie Márie Kolíkovej, ani Romana Mikulca, situácia je podľa neho tak vážna, že žiadajú premiéra Hegera, aby podal demisiu.

Pellegrini uviedol, že situácia na Slovensku, čo sa týka bezpečnostných zložiek je tak vážna, že sa nebudú zaoberať odvolávaním ministerky spravodlivosti, dokonca si myslí, že aj zvolanie schôdze, ktorá sa bude týkať odvolávania Romana Mikulca je málo.

"Je nepostačujúce odvolať iba jedného člena, pri takomto marazme, v akom Slovensko je," povedal. Pellegrini cituje uznesenie vyšetrovateľa, kde podľa neho stojí čierne na bielom, že chaos, ktorý tu je, komunikácia vyšetrovateľov NAKA v priamom prenose, je niečo hrozné a je presvedčený, že pokiaľ by sa situácia opakovala, mohol by rovnako dopadnúť ktokoľvek a s vedomím Romana Mikulca by mohli skončiť vo väzení ďalší nevinní ľudia.

"Ľudia sú zhnusení a znechutení," hovorí Pellegrini. A dodáva, že to nie je o politike, ale o fungovaní demokratického právneho štátu. "Myslím si, že Kolíková a Mikulec sú málo, Hlas zbiera podpisy na vyslovenie nedôvery vlády. V demokratickej krajine je to, čo sa deje neprístupné. To, čo robia sa deje v diktátorských krajinách," dodal v tlačovke.

Obvinení vyšetrovatelia NAKA mali vykonštruovať začatie trestného stíhania s vedomím Mikulca
Redaktor portálu Ereport, Filip Szórád, v poslednom zverejnenom článku píše o škandalóznom odposluchu a o uznesení o vznesení obvinenia voči vyšetrovateľom NAKA Jánovi Čurillovi a Pavlovi Ďurkovi. Skutkový základ uznesenia bol získaný z doslovných... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová