Mimoriadne akcie, vyvolali mimoriadnu reakciu: Heger oznámil vznik ďalšej pracovnej skupiny
16 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Mimoriadne znepokojujúci vývoj v orgánoch činných v trestnom konaní priniesol reakciu. Premiér Eduard Heger na tlačovej besede oznámil, že vznikla nová pracovná skupina, ktorej úlohou bude obnoviť dôveru v právny štát. Koalícia sa na vzniku skupiny zhodla. Podľa portálu Teraz.sk, Eduard Heger o tom informoval po zasadnutí bezpečnostnej rady štátu. 


V novej pracovnej skupine, podľa informácií, ktoré odzneli na tlačovej besede budú zástupcovia súdov, prokuratúry, ministerstiev a ďalších inštitúcií, podľa štatútu bezpečnostnej rady. Eduard Heger vyhlásil, že zmeny, ktoré má nastoliť nová pracovná skupina, budú zamerané na profesionalitu, bezúhonnosť a kompetencie jednotlivých aktérov. Podľa portálu Teraz.sk aj na revíziu Trestného zákona a Trestného poriadku. "Povedané zjednodušene, z orgánov činných v trestnom konaní musíme vypudiť mafiu,“ konkretizuje Teraz.sk vyhlásenie predsedu vlády.

Draxler: "Najdramatickejšie momenty sú ešte pred nami a nejde o Covid"
O zjavne politickom tlaku na NAKA, o jej nezáujme o inú kriminálnu činnosť, ako iba tú "tých pred nami. O zúfalom ťahu "s rozviazanými rukami proti mafii". O tom všetkom, píše Juraj Draxler. Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Vyjadrili sa aj minister Milan Krajniak a ministerka Veronika Remišová

„Som rád, že bezpečnostná rada štátu sa rozhodla zauditovať a nájsť bez výnimky všetky chyby, ktoré mohli nastať v trestných konaniach a krivení spravodlivosti,“ povedal podľa Teraz.sk minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).

Veronika Remišová (Za ľudí) poukázala na neľahký boj s korupciou a oznámila, že úlohou vlády je podľa nej pomôcť im systémovými zmenami.

Premiér vyzval tiež poctivých prokurátorov, policajtov a sudcov, aby boli aktívni v obrane práva a nedali sa zastrašiť. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) má naďalej jeho dôveru.

Raketa Sojuz vypustila na obežnú dráhu 34 satelitov
16 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Igor Matovič buchol po stole

Vznik pracovnej skupiny podľa Igora Matoviča je "buchnutie po stole". „Máme chyby v systéme, ktoré potrebujeme rýchlo identifikovať a zjednať nápravu,“ povedal. A ako informuje Teraz.sk načrtol aj to, že zmenou by mohlo byť napríklad jednoznačné oddelenie právomocí generálnej a špeciálnej prokuratúry. Podľa Teraz.sk nevylúčil, že zmeny budú prebiehať v legislatívnom skrátenom konaní.

Dňa 17. septembra, v piatok, sa situáciou v bezpečnostných zložkách má zaoberať aj Výbor Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť na mimoriadnom rokovaní.

Roman Michelko: Nič nie je rozhodnuté, policajné zložky sa pripravujú na ofenzívu
Roman Michelko, na portáli Veci verejné, hodnotí zatknutie elitných vyšetrovateľov Jána Čurillu a Pavla Ďurku. A ako bonus aj zatknutie dočasného šéfa Úradu inšpekčnej služby Petra Scholza vlastnými ľuďmi z inšpekcie. Ide podľa neho o znak... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová