Draxler: "Najdramatickejšie momenty sú ešte pred nami a nejde o Covid"
16 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

O zjavne politickom tlaku na NAKA, o jej nezáujme o inú kriminálnu činnosť, ako iba tú "tých pred nami. O zúfalom ťahu "s rozviazanými rukami proti mafii". O tom všetkom, píše Juraj Draxler.


Matovičov čierno-biely svet spravodlivosti sa rúca ako domček z karát. Jeho politika skôr pripomína, keď už sme pri kartách, hru z detstva - Záchod. "Divadlo o dobrých a zlých v bezpečnostných zložkách sa práve skončilo." Začína svoj status na sociálnej sieti Juraj Draxler.

Reprofoto FB (@Juraj Draxler)

Zábavka na vyšetrovateľov o účtovaní s Inšpekciou


"Prepisy odposluchov príslušníkov NAKA ukazujú, ako sa tí (veľmi vulgárne) bavia o tom, ako si vyrovnávať účty s ľuďmi z inšpekcie. Ako čo najlepšie prispôsobiť uznesenia tomu, čo im vyhovuje, a podobne."


"Nijako sa to nepodobá na skupinu ľudí pracujúcich na obrane spravodlivosti, je to skôr obraz veľmi hrubého mocenského boja." Ide pekne do živého Juraj Draxler.


Výsmech spravodlivosti

"Ťažko povedať, či sa im naozaj dokáže porušenie zákona, na to takéto kamienky mozaiky nestačia. Ale obraz čistých obrancov spravodlivosti a bezpečia občanov to značne narúša."



"Bohužiaľ, NAKA je už niekoľko mesiacov súčasťou mocenských bojov. Hrnie sa do prípadov, ktoré súvisia s oligarchami a inými ľuďmi viazanými čisto na Smer a jeho odnož, iné, aj mimoriadne veľké prípady pravdepodobného kradnutia, necháva tak."



Viera v očistu upadá zo dňa na deň

"Nemohlo to viesť nikam inam, ako k tomu, že sa tu rozhoria naozaj veľké boje vnútri bezpečnostných zložiek a že zároveň aj naivnejšia časť verejnosť začne strácať vieru, že tu ide o nejakú principiálnu očistu."



"A ono to vôbec ešte neskončilo, naopak, najdramatickejšie momenty sú ešte pred nami." Avizuje na záver statusu politiky Juraj Draxler.


Prečo novinári klamú (Juraj Draxler)
Komentár Juraja Draxlera (Facebook / status) Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Tibor Sipos