Blaha: Oni už všetci vedia, že prehrali. Kedy si príde spravodlivosť aj po Mikulca a Lipšica?
16 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zadržania a posadenie do väzby elitných vyšetrovateľov z NAKA, ktorí mali pod palcom tie najzávažnejšie trestné činy, zrejme poriadne zatriaslo koalíciou. Jej slová o rozviazaných rukách polície teraz naberajú úplne iné kontúry. Alebo je to len zbožné želanie opozície?


Na zmanipulované vyšetrovania a ovplyvňovania svedkov upozorňuje opozícia už dlhí čas. Najaktívnejší je Smer-SD, ktorý má za mrežami aj najviac svojich nominantov. Zadržanie elitných vyšetrovateľov z NAKA preto okomentoval v statuse svojsky „šťavnato“ aj podpredseda strany Ľuboš Blaha, ktorý si pri tom kopol aj do Denníka N či Lipšica a špeciálnej prokuratúry.
Otázka nie je, či Čurilla a jeho kumpáni z NAKA niečo spáchali, ale kde sa to zastaví

„Vyšetrovateľ NAKA Čurilla ide do väzby. Rozhodol súd. Predpokladám, že teraz budú všetci koaliční politici tlieskať, že padni komu padni. Alebo nie?“ pýta sa hneď v úvode potmehúcky Blaha. „Som si istý, že po tomto nádhernom úlovku v Denníku N vyjde oslavný článok o tom, aké je to skvelé a ako mafia patrí do basy. Tódová si od radosti možno aj cvrkne. Alebo to bude naopak? Začnú útočiť na súdy? Tak ako útočili na Maroša Žilinku, keď generálna prokuratúra nerozhodla tak, ako si to mafia želala?“ pokladá ďalšie otázky Blaha, ktorý ale v ich kladení neustáva.

Zapredali nás a zradili nás! Celé je to len špinavá hra, soptí Blaha na adresu koalície
Na Slovensku sa v ostatnom čase dejú naozaj čudesné veci. A to táto „demokratická“ vláda sľubovala všetko možné aj nemožné. Ako sa však zatiaľ ukazuje, tak prevláda to nemožné. Kritizuje to aj Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Čo myslíte? Začnú spochybňovať políciu? Odrazu už nebudú platiť budovateľské heslá o „rozviazaných rukách“? Odrazu už nebude treba rešpektovať orgány činné v trestnom konaní, ako onehdá zaznievalo z Prezidentského paláca, keď zomrel Milan Lučanský?“

Podľa podpredsedu Smeru-SD sa teraz krásne ukáže ten ich dvojaký meter. „Keď protizákonne do väzby posielali bývalých nominantov Smeru, tak bolo treba lynčovať. Ale keď páchajú zločiny Lipšicovi chlapci, tak ideme vyplakávať a spochybňovať prácu polície, prokuratúry aj súdov. Viete, čo je na tom najlepšie? Oni už všetci vedia, že prehrali. Otázka nie je, či Čurilla a jeho kumpáni z NAKA niečo spáchali. Otázka je, kde sa to zastaví? A kedy si príde spravodlivosť po Mikulca a Lipšica. A ďalších,“ ukazuje Blaha na ľudí, ktorých by tiež najradšej videl za mrežami.

Matovič, tvoj čas sa kráti. Karma si dala na čas - ale už prichádza, odkazuje Blaha
Včerajšie zadržanie štyroch elitných vyšetrovateľov z NAKA a tiež dočasného šéfa policajnej Inšpekcie poriadne otriaslo Slovenskom. Aj to ukazuje na fakt, že v našej polícii sa deje niečo obludné. Čo, a kto to má na svedomí, sa zrejme verejnosť... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Čurilla vo väzbe začne spievať a mafiáni vo vláde okúsia svoju vlastnú medicínu

„V médiách sa už objavili prepisy z odposluchov, ktoré inšpekcia nasadila do kancelárie Čurillu na NAKA. Z toho sa vykecať fakt nedá... Zisťujeme, že Mikulec o všetkom vedel a všetko kryl. Basa čaká, pán minister,“ odkazuje smerák šéfovi rezortu vnútra. „Z odposluchov sa ďalej dozvedáme, že vyšetrovatelia NAKA si chceli vymyslieť stíhanie inšpektorky Santusovej - ich advokát Kubina to prirovnáva ku „gregoriánskemu chorálu“, mne to skôr pripomína šplechot žumpy. Ak si bývalý poradca prezidentky myslí, že takto má vyzerať policajná práca elitných vyšetrovateľov, Boh ochraňuj túto krajinu.

Prepáčte, ale takéto svinstvá nepácha ani sicílska mafia,“ útočí ďalej Blaha a dodáva, že z odposluchov sa dozvedáme aj to, že do Čurillových zločinov bol s najväčšou pravdepodobnosťou namočený aj Lipšic a jeho gestapo na špeciálnej prokuratúre, vrátane Kysela a Repu. „Nedá sa pochopiť, prečo do väzby strčili len malé ryby ako Čurillu, ale veľké ryby ako Lipšic a Mikulec ďalej zastávajú rozhodujúce funkcie v štáte - veď zjavne ťahali za nitky, vidí to každý. Na čo sa, preboha, čaká?“ kladie smerák vážnu otázku a dúfa, že bude čoskoro vyslyšaný a spomínaná dvojica skončí za mrežami.



„Už vám nepomôže ani Tódová, zlatúšikovia. V Denníku N uverejnili článok, kde sa snažia spochybniť obvinenia Čurillu. V hlavnej úlohe s Kubinom. Z toho až zimomriavky naskakujú, aké je to trápne. Žeby už aj v Denníku N tušili, že si po nich prídu?“ pýta sa škodoradostne Blaha, podľa ktorého Lipšic aj Mikulec vedia, že dopadnú tak isto ako vrah Raskoľnikov v Dostojevského románe Zločin a trest. „Je to len otázka času. Čurilla vo väzbe začne spievať. A mafiáni vo vláde konečne okúsia svoju vlastnú medicínu. Kiež by sa tohto dožil generál...,“ konštatuje na samý záver svojho statusu Ľuboš Blaha.

Blaha: Čoskoro sa vrátime k vláde a oni to vedia. Spravodlivosť si ich doženie. Tik-tak-tik-tak
Po minuloročných voľbách klesla strana Smere na svoje percentuálne minimum. Po roku a pol je však situácia iná. Oni sa zdvihli z prachu ako bájny Fénix a dnes si opäť trúfajú byť vo vláde. Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik