5 pikantných faktov o návšteve pápeža: Kollár prišiel s dcérou mafiána, Remišová bola opäť neschopná
16 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

Návšteva pápeža je v posledných dňoch jednou z najdiskutovanejších tém v krajine. Toto je päť pikantností, ktoré so sebou príchod Svätého Otca priniesli, píše Pluska.



Neschopná Remišová

Technologické znalosti zrejme nie sú jej prednosťou. Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR informovala občanov veľmi nekvalitnou fotografiou. Tú zverejnila na sociálnych sieťach a vyzerá, ako keby bola zhotovená telefónom z predošlých dvoch dekád.



 
Lasicovský humor

Pápež František je svojim humorom dobre známy. Prirovnať by sme ho mohli k humoru, aký mal rád dnes už zosnulý Milan Lasica.

Rádové sestry medzi ľudí veľmi nechodia, viac-menej, iba keď "musia". To platí aj v prípade návštevy Svätého Otca. Ten ich však privítal naozaj svojsky. "Ušli ste z kláštora?" Spýtal sa ich. Jedna z nich sa ho spätne spýtala, ako sa dva mesiace po operácii cíti. "Ešte žijem," odpovedal.
Zábudlivý Bezák

O tom, že sa má Róbert Bezák zúčastniť stretnutia s pápežom, sa dozvedel na poslednú chvíľu. Údajne mal práve cvičiť v bratislavskej posilňovni, keď mu volali z Apoštolskej nunciatúry v Bratislave. V pohotovosti doma zabudol arcibiskupský prsteň, ktorý mu pápež vrátil len nedávno.

"Nie je dobrý katolík": Česi si všimli, že návšteva pápeža sa netešila veľkému záujmu slovenských veriacich
Pápež František po ôsmich rokoch od prvého pozvania nakoniec prišiel na návštevu Slovenska. Ako ale upozorňujú cirkevní analytici, záujem Slovákov o stretnutie s pápežom je všeobecne nízky, píše český portál sputniknews.cz. Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Prezident nacistického Slovenska - kňaz Tiso

Konzervatívne cirkevné kruhy síce upozornili pápeža, aby u nás nevyťahoval tému kontroverzného prezidenta vtedy nacistického Slovenska Tisa, ktorý bol katolíckym kňazom. Ten však prišiel na Slovensko zjavne s iným zámerom.

"Božie meno bolo zneuctené, v šialenstve nenávisti cez druhú svetovú vojnu bolo zabitých viac než 100-tisíc slovenských Židov. Sme zjednotení v odsúdení každého násilia, každej formy antisemitizmu," uviedol. "Hanbíme sa priznať, koľkokrát bolo použité nevysloviteľné meno Najvyššieho na neopísateľné činy neľudskosti, koľko utláčateľov vyhlásilo - Boh je s nami, ale pritom oni neboli Bohom. Vaše bolesti sú našimi bolesťami," prehlásil František nepriamo.
Kollárova "mafiánska" sestra

Šéf parlamentu Boris Kollár došiel na audienciu pápeža aj so svojou dcérou Esterkou a jej nevlastnou sestrou Vanesskou. Práve druhá menovaná je dcérou doslova samopalom rozstrielaného mafiánskeho bossa Róberta Diniča. Stalo sa tak počas Mečiarovej vlády v roku 1998, kedy boli mafiánske praktiky na Slovensku bežnou záležitosťou.

Primár Hložník priznáva, že nevie liečiť, a preto by mal radšej skončiť, odporúča kolegovi doktor Lipták
Liečenie či vakcinácia? Otázka, ktorá v súčasnosti rezonuje nielen na Slovensku. Prirodzene, „odborníci“, ktorí vedia prečo odporúčať vakcináciu proti COVID-19, isto nebudú za to, aby ho lekári liečili už v ordináciách. A využívajú na to tie... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik