Primár Hložník priznáva, že nevie liečiť, a preto by mal radšej skončiť, odporúča kolegovi doktor Lipták
16 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Liečenie či vakcinácia? Otázka, ktorá v súčasnosti rezonuje nielen na Slovensku. Prirodzene, „odborníci“, ktorí vedia prečo odporúčať vakcináciu proti COVID-19, isto nebudú za to, aby ho lekári liečili už v ordináciách. A využívajú na to tie najrozličnejšie spôsoby.


Jedným z takých je aj lekár Jakub Hložník, primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v nemocnici na Antolskej ulici v Petržalke. Tvrdí, že lieky podávané pacientovi proti koronavírusu vôbec nepomôžu. Ba práve naopak, majú neporovnateľne vážnejšie vedľajšie účinky ako vakcína. S týmto ale vôbec nesúhlasí doktor Ján Lipták, ktorý mu v statuse odporúča vážny krok.
Lekári nevedia, či pacientovi v nemocnici s COVID-19 podávané lieky vôbec pomôžu

„Kortikoidy, antibiotiká, lieky na tlak, sedatíva, umelá výživa a mnohé ďalšie lieky, ktoré dostávajú hospitalizovaní pacienti s ochorením COVID-19, majú neporovnateľne vážnejšie vedľajšie účinky ako vakcína proti koronavírusovej infekcii,“ tvrdí vo videu Ministerstva zdravotníctva primár Hložník. „Keď si porovnáme nežiaduce účinky, ktoré tieto lieky majú s vakcínou, tak nám jednoznačne vychádza, že benefit vakcíny je oproti liekom obrovský,” dodáva Hložník s tým, že kortikoidy môžu napríklad narušiť metabolizmus, potlačiť imunitu či spôsobiť cukrovku, antibiotiká zase kolitídy a lieky na tlak môžu negatívne pôsobiť na obehovú sústavu pacienta.



Hložník tiež upozornil, že lekári nevedia, či pacientovi, ktorého do nemocnice s diagnózou COVID-19 príjmu, podávané lieky vôbec pomôžu dostať sa z ťažkého stavu. „Pre nás jednoznačne vychádza, že očkovanie ako prevencia je neporovnateľný benefit oproti následnej liečbe pacientov u nás,” trvá na svojom primár Jakub Hložník. COVID19 prirovnal k ruskej rulete, pretože nikto nevie, kedy ochorenie dostane a čo s jeho zdravím urobí.

„Pacienti pociťujú dlhodobé následky, ako sú trombózy či embólie, desiatky dokonca čakajú na transplantácie pľúc či srdca. Následky po infekcii si človek môže niesť až do konca života, no nežiaduce účinky po očkovaní sa prejavia do niekoľkých mesiacov. Aj keď je podľa Hložníka imunita po prekonaní ochorenia dostatočná, nemáme istotu, že ochorenie prežijeme.


Kľúčom k zníženiu úmrtí na Covid je výrazné zlepšenie nemocničnej starostlivosti

Po týchto slovách by však podľa kontroverzného lekára, no najmä veľkého odporcu očkovania experimentálnymi vakcínami, Petra Liptáka, mal primár Hložník urobiť jeden zásadný krok. „Tento primár by mal skončiť. Sám priznáva, že nevie liečiť a príliš veľa pacientov mu zomiera,“ konštatuje hneď v úvode Lipták. „On spolu so Sabakom sú vysvetlením toho, prečo na Slovensku zomiera 3-4x viac pacientov v nemocniciach než napríklad v Izraeli.

Kľúčom k zníženiu úmrtí na Covid na Slovensku je aj výrazné zlepšenie nemocničnej starostlivosti. Aby sa pacienti v nemocnici vyliečili a nie zomreli,“ píše v ostatnej časti svojho statusu doktor Peter Lipták.

Lipták: Do portfólia mojich „konšpirátorov“ patria svetové vedecké, lekárske i právnické kapacity
Kontroverzný lekár Peter Lipták je nielen odmietačom nosenia rúšok, ale predtým bol aj proti celoplošným testom a je tiež proti experimentálnym vakcínam, ktoré sa používajú ako „zbraň“ proti COVID-19. Nie sú totiž žiadnou zbraňou, ba, ako sa... Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik