COVID-19 zmenil taktiku. V Skalici a okolí už napáda najmä mladších ľudí, v nemocnici je zákaz návštev
14 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tak už nie seniori, ale prednosť dostanú mladí ľudia. Zrejme toto si povedal vírus v Skalici a okolí, pretože práve odtiaľ hlásia najviac Covidom infikovaných mladých ľudí. Zrejme máme naozaj do činenia s veľmi inteligentným a vypočítavým vírusom.


Je to veľká koťuha. Kým doteraz sa koronavírus zameriaval prevažne na staršiu, a teda najohrozenejšiu skupinu ľudí, teraz, a to najmä v Skalici a okolí, sa pustil do tých mladších. Ako informuje portál cas.sk, ochorenie COVID-19 postihuje aktuálne hlavne mladšie vekové skupiny, ktoré šíria infekciu v domácom, ale aj v komunitnom prostredí. Pre šíriaci sa koronavírus dokonca nemocnica v Skalici zatrhla väčšinu návštev.
Pozitívni sú aj štyria zdravotníci, z toho dvaja sú zaočkovaní

Okres Skalica je od dnešného dňa zaradený do prvého stupňa ostražitosti a do budov nemocnice je možné vstupovať len s respirátorom FFP2. „Ochorenie COVID-19 postihuje aktuálne najmä mladšie vekové skupiny, ktoré šíria infekciu v domácom, ale aj v komunitnom prostredí. Preto je potrebné, aby zamestnanci nemocnice aj pacienti boli chránení pred zanesením tejto infekcie do zdravotníckeho zaradenia,“ uviedla hovorkyňa skalickej nemocnice Martina Pavliková, podľa ktorej zákaz návštev platí s výnimkou pacientov v terminálnom štádiu ochorenia. „Prítomnosť sprevádzajúcej osoby rodičky pri pôrode nie je zákazom obmedzená. Návštevy kňazov za účelom podania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim sú tiež povolené. U pacienta sa môže návšteva zdržať maximálne 15 minút,“ dodala hovorkyňa.

.
Na Slovensku pribudlo 54 prípadov nákazy novým koronavírusom a 2 obete
Prostredníctvom 1439 vykonaných RT-PCR testov odhalili na Slovensku v nedeľu (12. 9.) 54 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli aj dve obete. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na webovej stránke... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR


„Nemocnica k dnešnému dňu eviduje jedného pozitívneho pacienta. Ide o rodičku, ktorá minulý týždeň porodila. Zo zamestnancov nemocnice sú pozitívne testovaní štyria zdravotníci, z toho dvaja sú zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19. Všetci majú mierny priebeh ochorenia a jeden kolega je v karanténe. Nemocnica má reprofilizovaných 21 lôžok,“ doplnil námestník riaditeľa Daniel Vidovič s tým, že v posledných dvoch týždňoch bola pozitivita na nový koronavírus zaznamenaná celkovo u troch pacientov nemocnice.

Richard Kollár: Pre deti je koronavírus nebezpečný len na úrovni iných bežných ochorení
"Niektorí veria na iné vakcíny, na liečivá, atď. Aj tie však len reagujú a budú len reagovať na nové varianty vírusu. Budú vždy oneskorené ako televízny signál pani Zuzany. Je to systémová vec. Koronavírus zrejme v najbližšom storočí nedokážeme... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová