Richard Kollár: Pre deti je koronavírus nebezpečný len na úrovni iných bežných ochorení
17 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Niektorí veria na iné vakcíny, na liečivá, atď. Aj tie však len reagujú a budú len reagovať na nové varianty vírusu. Budú vždy oneskorené ako televízny signál pani Zuzany. Je to systémová vec. Koronavírus zrejme v najbližšom storočí nedokážeme predbehnúť. Veď presne o to sa v labákoch vo Wu-chane aj pokúšali." Richard Kollár


Matematik Richard Kollár sa na sociálnej sieti zamýšľa nad dnešným (17. 8.) vydaním Nového Času a upozorňuje na akýsi nový normál, ktorý môže byť dôležitým medzníkom.

"Na prvých štyroch stranách dominuje príbeh záchranára Jakuba, ktorý bol v službe a tak nevyhral 200 000 eur v očkovacej lotérii. Na strane 5 je článok o jednoduchom hacku stránky NCZI. Na stranách 6 - 7 sa píše o obmedzeniach v prevádzkach v oranžovom páse oddeľujúcom stred a západ od východu Slovenska. Frekventovane sa objavuje nová skratka OTP," píše.

Peter Weis: Manipulácia štatistík ako pracovná metóda
Advokát Peter Weis vo svojom najnovšom blogu komentuje manipuláciu štatistík a odkazuje na zistenia lekára Radoslava Čičalu. Weis poukazuje na to, že manipulácia sa využíva ako pracovná metóda. A citátom od Winstona Churchilla, že „verím iba tým... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kombinácia malých vecí, ale spolu tvoria celok

"Celok, ktorý zrejme hovorí o konci jednej etapy nášho politického života. Mne osobne za ním nebude smutno. Bezcitnosť, egomaniactvo, či ješitnosť skutočne nemám rád. A beriem to, samozrejme, aj osobne," vysvetľuje a teší sa pozitívnej informácii na strane osem, ktorá je o vede a aj o discgolfe.
Richarda Kollára viacerí začali škatuľkovať ako nezodpovedného otvárača

Dokonca podľa kritikov nechápal, čo všetko môže otvorenie škôl spôsobiť. Podľa neho je však všetko úplne inak. "Dáta zo zahraničia naznačujú, že neexistujú žiadne opatrenia, ktoré by dokázali deti či ostatných, ktorí nie sú zatiaľ imunizovaní, ochrániť. Čoraz viac počujeme o tom, že kolektívna imunita nebude. Ja som o tom prednášal v marci 2020," píše.

"Áno, nebude. Pozorované parametre tejto infekcie to neumožňujú. Nie, nebude to 90 percent ani 95 percent. Každý si bude musieť svoju imunitu vybudovať buď ochorením alebo vakcináciou. Otázkou je len, kedy a ako sa mu to podarí. A tak zatvorené školy nič neriešia. Iba keby sme sa ich rozhodli mať zatvorené celé roky. A aj potom by hrozilo, že sa po ich otvorení deti hneď infikujú, keďže tento koronavírus tu už s nami zostane zrejme celé storočia," vysvetľuje.

Alarmujúce čísla z Izraela: Explózia infarktov a zástav srdca u mladších očkovaných
17 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Dáta hovoria, že šanca vyhnúť sa delta mutácii je mizivá

Všetky opatrenia nám podľa matematika kupujú iba čas. Riešenie pre menšie deti je podľa neho globálne v nedohľadne. A dodáva, že pre deti je koronavírus nebezpečný len na úrovni iných bežných ochorení. "Možno trochu viac, možno trochu menej, ale rádovo rovnako," píše.

Opatrenia sú podľa neho potrebné, ale musia byť rozumné. Zdôrazňuje, že je naivné si myslieť, že rúška počas hodiny pomôžu, keď si ich väčšina detí dá cez prestávku dole. Dáta podľa neho hovoria, že šanca skryť sa pred vírusom a delta mutáciou je už mizivá. "Dá sa čakať roky v bunkri a potom z neho vyjsť, ale čo potom?" Pýta sa.
Život s vírusom je novou realitou

Richard Kollár vysvetľuje, že s vírusom už normálne žijeme a toto je podľa neho nový normál. "Zatiaľ ešte potrebujeme robiť aspoň na niektorých miestach silnejšie opatrenia, aby sme vlny rozkladali v čase. Ale časom nebudeme robiť ani to, keďže to bude neefektívne. Nemôžeme napríklad mať deti roky mimo škôl, ak je takéto vzdelávanie nedostupné pre státisíce z nich. Ich život je tiež dôležitý.

"Toto je teda nová realita, nový normál. S vírusom už žijeme," dodáva na záver statusu, ktorý si v plnom znení môžete prečítať tu.

Takmer milión eur! Jedna z Kollárových mileniek si finančne polepší zo štátnych peňazí
Jednou z detí šéfa parlamentu Borisa Kollára je mladá, avšak už dospelá Alexandra, ktorá má 20 rokov. Jej mamou je Stanka Horňáková, členka predstavenstva spoločnosti Goimpex, a. s., ktorá už kedysi obchodovala s hnutím Sme rodina. Vtedy išlo o... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Tibor Sipos