Je Pročkovou novou asistentkou jeho svokra? Žilinku volil, lebo svokra povedala...
11 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Je Pročkovou novou asistentkou jeho svokra? Žilinku volil, lebo svokra povedala," nie je názov humoresky, ani názov žiadnej komédie. Pročko vysvetlil, prečo volil Žilinku. "Lebo svokra povedala, že je zo slušnej rodiny," konkretizuje portál Ereport. 


Poslanec OĽaNO Jozef Pročko sa po dlhšej odmlke opäť ozval. V živom vstupe vysvetlil, prečo volil za generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aj keď nebol jeho kandidátom. Pročkovi vtedy prekážalo, že Žilinka je kamarát s podnikateľom Michalom Gučíkom. Nedávno Pročko podľa portálu Ereport varoval, že jeho pohár sa pri Žilinkovi začína napĺňať.
Natíska sa vám otázka, prečo ho potom volil? Za všetkým hľadaj ženu...

„Moja svokra je z Piešťan a pozná jeho mamu. Svokra povedala, že je to vynikajúca, čestná, veľmi slušná rodina. Tak som sa priklonil k ľuďom v klube a zahlasovali sme zaňho,“ dodal podľa portálu Ereport bývalý zabávač.

Toto však nebol jediný dôvod. Ako informuje Ereport, Pročka presvedčilo aj to, že v minulosti bola Žilinkovi priradená ochranka, pretože sa mu vyhrážali smrťou.

Dnes Pročko svoje rozhodnutie ľutuje. „Nesúhlasím s jeho rozhodnutiami. Nemyslím si, že všetkých tých, ktorých pustil, mal všetkých pustiť. Urobil niečo, čo chcem, aby sme vyšetrili,“ povedal podľa Ereport poslanec za OĽANO.

Šeliga avizuje ďalšie šikanovanie Žilinku
Vyzerá to tak, že generálneho prokurátora bude ústavnoprávny parlamentný výbor predhadzovať moci servilnému mainstreamu donekonečna. Mechanizmus je jednoduchý - ak nebude Generálna prokuratúra SR organizovať tlačovky pre vybranú "skupinu" novinárov... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Pročko nie je jediný, kto z hnutia OĽaNO hlasoval inak, ako chcel

Nie síce v prípade voľby generálneho prokurátora, ale v prípade voľby špeciálneho prokurátora.

Poslanec György Gyimesi na sociálnej sieti pred voľbami špeciálneho prokurátora napísal: "Konkurencia je vždy dobrá! Dvojnásobne to platí aj pri výbere špeciálneho prokurátora. Keďže podľa nášho názoru by špeciálny prokurátor nemal len vyvolávať zdanie nezávislosti, ale nezávislosť by mal dokazovať svojím celoživotným príbehom, preto sme sa s kolegom Peter Kremsky rozhodli nominovať Jána Šantu na tento post."

A ako hlasoval? Vtedy ešte ako Juraj Gyimesi dal hlas Danielovi Lipšicovi.

Ste prekvapení, že iné konajú, ako hlásajú? Iste majú na to dôvod. Aký? Ten sa bežný občan, od členov hnutia Obyčajných ľudí nedozvie. Alebo to hodia na iného. To nie ja, to svokra chcela. To nie ja, to chceli iní...

[gallery ids="256065,256064"]