Ľudia budú pri návšteve pápeža demonštrovať priamo na Námestí SNP: Protest sa odkladá od roku 1989!
08 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

S príchodom pápeža na Slovensko prichádza aj protest za odluku cirkvi od štátu. Táto téma pritom nie je žiadnou novinkou, odkladá sa totiž od roku 1989, píšu Topky.


Protest priamo na Námestí Slovenského národného povstania organizuje občianske združenie Ethos a Inštitút ľudských práv. Očakávané zhromaždenie za odluku cirkvi má prebiehať 12. septembra od 15:00. Približne v tom čase by mal pápež František navštíviť krajinu.

"Na bratislavskom Námestí SNP sa uskutoční Protest za odluku cirkví od štátu. Podujatie organizujú občianske združenia Ethos a Inštitút ľudských práv (IĽP) s podporou viacerých neformálnych zoskupení," píše sa v tlačovej správe Ethosu a IĽP.

Protest však nie je zameraný na Svätého Otca ani obmedzenia nezaočkovaných. Ide o tému odkladanú viac ako tri dekády. “Keďže naši zákonodarcovia za viac ako 30 rokov nedokázali splniť požiadavku Novembra 1989 na dôslednú odluku cirkví od štátu, niektoré cirkvi sú stále financované priamo zo štátneho rozpočtu, náboženstvo máme v školách, v zdravotníctve, ale aj v armáde. Politici neustále prizývajú cirkevných predstaviteľov k participácii pri pripomienkovaní alebo navrhovaní zákonov," uviedol predseda Ethosu Metod Rybár.

Draxler: O migrantoch v "bratislavskej kaviarni" radšej nerozprávajte, vysmejú vás
Skupina "vyštudovaných ľudí" podporujúca migráciu na Slovensku je súčasťou dnešného teroristického procesu v Paríži. Skonštatoval to politológ Juraj Draxler v príspevku na sociálnej sieti, v ktorom kritizuje "bratislavskú... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Tibor Sipos