Hlas-SD: Je to ruvačka o moc a nič iné
08 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Vládna koalícia v priamom prenose ukazuje, že ju nezaujímajú problémy ľudí, ale len moc a vlastné ministerské kreslá. Vyhlásil to líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD a poslanec parlamentu Peter Pellegrini v reakcii na odchod predstaviteľov Za ľudí zo strany a vstup poslancov do klubu SaS.


"Slovensko je na prahu tretej vlny pandémie, ale najdôležitejším problémom vládnej koalície je ministerské kreslo pani Kolíkovej. Toto správanie sa súčasnej moci je jasným dôkazom, že sa vnútorne a programovo vyčerpala a Slovensku nie je schopná okrem ruvačky o moc nič iné ponúknuť," vyhlásil v stanovisku Pellegrini.

Jediné riešenie vidí v referende, Hlas-SD preto vyzýva vládnu koalíciu, aby podporila návrh, ktorý podľa jeho slov odblokuje referendum v parlamente. "A nech ľudia rozhodnú, akú politickú budúcnosť Slovenska si želajú," dodal.

Kiska sa vyjadril k rozpadu svojej strany. Naznačil aj, koho viní z toho, čo sa stalo
„Priatelia, nechcel som sa už vyjadrovať k dianiu v strane, ktorú som zakladal, ale v súvislosti s dnešným odchodom väčšiny poslancov do klubu SaS dostávam množstvo otázok a preto mi dovoľte pár slov,“ začína bývalý prezident. Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Petra Demková