Kiska, Remišová aj ostatní zo strany Za ľudí voličov sprosto a na hulváta podviedli, konštatuje Belousovová
08 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Cingiling, zazvonil zvonec a rozprávky je koniec. Aj takto poeticky by sa dalo nazvať to, čo sa udialo v strane Za ľudí, ktorú založil exprezident Andrej Kiska. Čo chlap spojil, to dve ženy rozbili. Odchodom frakcie Márie Kolíkovej do SaS sa zrejme Remišová a spol. stanú čochvíľa politickou minulosťou.


Predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová tiež pred pár rokmi vycúvala zo Slovenskej národnej strany, napriek tomu sa teraz v statuse pozrela „kritickým“ okom na to, čo sa deje u „konkurencie“ v Za ľudí. A je to rozhodne zaujímavý pohľad.
„Morálna“ Remišová by mal ukončiť činnosť strany, ktorá de facto už neexistuje

„Čo sa zmení odchodom skupiny Kolíkov zo strany Za ľudí?“ pýta sa v úvode Belousovová a hneď si dáva aj pohotovú odpoveď. „NIČ.“ A dôvod? „Kolíkovú si adoptovalo SaS. Remišovú si zrejme adoptuje OĽaNO. A život pôjde ďalej, t.j. obidve si uchránia to, na čom im najviac záleží - svoje fleky,“ konštatuje expolitička, ktoré je šéfkou nového straníckeho subjektu.

„Strana Za ľudí, ktorá vlastne prestala existovať ako parlamentná a koaličná strana, však bude existovať ďalej. Hoci len ako vypitvaná mŕtvola. Prečo? Lebo ako vždy ide o peniaze!!!“ vysvetľuje Belousovová a dodáva: „Strana Za ľudí totiž získala za voľby cca 5 miliónov eur. Okolo 2,29 eura dostala už po voľbách, za hlasy voličov, a zvyšok bude dostávať na mandáty poslancov a činnosť v priebehu štyroch rokov. Peniaze na mandáty poslancov dostanú aj vtedy, keď tí poslanci už v strane nebudú.“



„Ak by pani Remišová bola naozaj taká vysoko morálna, ako sa tvári, bolo by čestné, zavrieť krám, t.j. ukončiť činnosť strany, ktorá de facto už neexistuje. A vlastne by mala vrátiť aj tie peniaze, ktoré dostali za hlasy voličov. Veď tých voličov sprosto, na hulváta podviedli,“ kritizuje exnárodniarka šéfku už pomaly neexistujúcej strany. „Najskôr Kiska, a potom aj ostatní. Ak chcú „existovať“ ako strana ďalej, mali by sa premenovať. Určite totiž nie sú za ľudí. Skôr Za seba, za svoje fleky kšefty,“ píše na konci statusu poriadne ostro Anna Belousovová.

Kolíková so Sulíkom sa spájajú. Niektoré informácie sú prekvapujúce!
Krátko po 9 hodine začal tlačový brífing SAS a časti Za ľudí okolo Márie Kolíkovej. Oznámili to, čo sa očakávalo. Pridali však aj ďalšie informácie. Niektoré sú prekvapujúce. Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Petra Demková