Rozladený lekár Kulkovský: Štát urobil obrovskú a nezvratnú chybu!
07 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Návšteva svätého otca na Slovensku sa nezadržateľne blíži. Slovenské politické, ale aj odborné autority síce najskôr rozhodli, že navštíviť ho môže len zaočkovaní veriaci, teraz sa podmienky predsa len zjemňujú. Doktor Milan Kulkovský tomu však rozhodne naklonený nie je, ba práve naopak.


Stretnutie s pápežom bolo podmienené zaočkovaním, čo mnohí Slováci niesli s nevôľou a chystali sa teda radšej do Budapešti, kde zaočkovaní byť nemusia. Naša vláda i niektoré kresťanské autority si však zrejme uvedomili, že na pápeža príde veľmi málo ľudí, a tak, snažiac sa vyhnúť blamáži, dovolia prísť aj tým, ktorí zaočkovaní nie sú. Doktor Milan Kulkovský však v statuse píše, že to rozhodne nie je správne riešenie, ba práve naopak, veľmi rizikové.
Mnohí sa na vieru farizejsky obracajú len vtedy, keď od Boha potrebujú pomoc

Už za súčasných podmienok je podľa Kulkovského návšteva pápeža z epidemiologického hľadiska mimoriadne riziková. „Ak však štát podľahne tlaku z cirkevných a politických kruhov a uvoľní kritéria účasti, urobí obrovskú a nezvratnú chybu,“ konštatuje lekár, ktorý má na svojom oddelení v Považskej Bystrici bohaté skúsenosti s liečbou covidových pacientov.

„Pravidlá boli dané a každý mal dosť času na to, aby sa im prispôsobil. Prípadná nízka účasť na stretnutiach s pápežom nie je dôsledkom prísnych a potrebných opatrení ale reality, ktorú si niektorí z nás nechcú priznať. Tou realitou je fakt, že Slovensko nie je až tak silne veriacou krajinou za akú sa chceme považovať,“ píše v statuse rozladený primár z považskobystrickej nemocnice.

AKTUALITA: Organizátori ustúpili, na pápeža sa dostanú aj neočkovaní!
Tak predsa! Organizátori ustupujú! Na pápeža sa budú môcť prísť pozrieť aj tí, ktorí sa nedali očkovať. Aktualitu prináša portál HN. Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | Petra Demková


„Mnohí sa na vieru farizejsky obracajú len vtedy, keď od Boha potrebujú pomoc alebo im vyhovuje spoločenský obraz „slušného“ kresťana ovešaného krížmi. Od slušného človeka sú ale nekonečne vzdialení,“ kritizuje Kulkovský niektorých veriacich a dodáva: „Nie je pokrytectvom, ak chcete ísť na stretnutie s pápežom, ktorý považuje očkovanie za akt lásky k blížnemu, no vy nie ste ochotní tento akt podstúpiť?



Ak by niečo mohlo byť skúškou viery, otázkou toho, čo ste ochotní pre vieru podstúpiť, nie je to práve ten akt lásky o ktorom František hovorí?“ pýta sa lekár Milan Kulkovský, ktorý na samý záver svojho statusu ešte dodáva: „Ak slepý neverí svojmu sprievodcovi, radšej zostane doma. Ak neveríte pápežovi a jeho slovám, tiež zostaňte radšej doma…“

Mesík: Najprv robili z pápeža marketingový nástroj a teraz púťovú atrakciu pre veriacich v Sv. Pfizera?
Ani nie dva týždne nás delia od návštevy Svätého Otca na Slovensku. Očakávaná udalosť so sebou nesie mnoho kontroverzných podmienok a stala sa nástrojom na rozdeľovanie zaočkovaných a nezaočkovaných. Analytik Juraj Mesík na sociálnych sieťach... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Tibor Sipos