Pokračuje aj proces s Dobroslavom T. v kauze Gorila
07 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Pred samosudcom Okresného súdu (OS) Bratislava I pokračuje v utorok druhým dňom hlavné pojednávanie s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom T. v kauze Gorila.


Ako prvý bude vypovedať bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Pred pojednávaním sa ku kauze odmietol pre médiá vyjadriť s tým, že najprv bude vypovedať pred súdom. Okrem toho by mal vypovedať ďalší svedok a mali by sa prehrávať audiovizuálne záznamy.

Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na Dobroslava T. zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa na súd začiatkom mája. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

Obvinený mal podľa polície od podnikateľa Mariana K. prevziať zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru.

Koniec veľkej "lásky" medzi Sme Rodina a OĽaNO? Vyháňa Kremský z vlády Kollárovcov?
Asi všetci pamätáme tlačové správy, keď predseda strany a bývalý premiér Igor Matovič stál po boku Borisa Kollára, predsedu strany Sme Rodina a symbolicky sa poklepkávali po pleciach, akí sú si verní. Dnes je všetko inak. Sme Rodina, podľa toho, čo... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová