Mesík: Najprv robili z pápeža marketingový nástroj a teraz púťovú atrakciu pre veriacich v Sv. Pfizera?
03 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

Ani nie dva týždne nás delia od návštevy Svätého Otca na Slovensku. Očakávaná udalosť so sebou nesie mnoho kontroverzných podmienok a stala sa nástrojom na rozdeľovanie zaočkovaných a nezaočkovaných. Analytik Juraj Mesík na sociálnych sieťach tvrdí, že pápež si nezaslúži, aby sa z jeho návštevy robila púťová atrakcia len pre už zaočkovaných ľudí.


Áno, vládni činitelia sa rozhodli nalákať nezaočkovaných na vakcináciu návštevou pápeža. Ide o nie veľmi priaznivý jav, najmä pre nezaočkovaných. Niektorí z nich odmietajú vakcínu zo slobodnej vôle, strachu, iní na odporúčanie svojho lekára. Ani v jednom prípade sa však ohľad neberie a pokiaľ nie ste plne zaočkovaný, pápeža si jednoducho pozriete akurát v televízii.

Analytik a lekár Juraj Mesík vidí dianie okolo tejto návštevy cynicky opodstatnene. Niekoľkokrát sa vyjadril, že ide o prostoduchú propagandu a vakcinačnú kampaň, o ktorú sa z návštevy pápeža - pre chorých aj chudobných - postarali vládni činitelia.

"Špirála absurdností sa točí: Najprv chceli z pápeža urobiť marketingový nástroj a´la lotéria na podporu predaja S-proteín kódujúcej mRNA a keď sa ukázalo, že nemajú dosť prostoduchých ľudí, tak z neho robia aspoň púťovú atrakciu pre veriacich v Sv. Pfizera? To si pápež František snáď ani nezaslúži," napísal Mesík v príspevku.



Návšteva ako je táto nie je počas pandémie najlepší nápad. Aj medzi zaočkovanými sa totiž Covid-19 šíri, aj oni sa môžu nakaziť. "Mimochodom, ktorého karpatského génia napadlo organizovať masové podujatia uprostred pandémie? Požehnaní chudobní duchom, lebo ich bude kráľovstvo covidové," upravuje slová z modlitby podľa dnešnej situácie...

Pápež v SR: V deň návštevy pápeža v Šaštíne sa začne reťaz modlitieb za kňazov
V deň návštevy pápeža Františka v Šaštíne (15. 9.) sa začne reťaz modlitieb a pôstu za kňazov. Na Slovensku ju už deviatykrát organizuje hnutie Modlitby za kňazov. Štyridsaťdňová reťaz vyvrcholí na celonárodnej púti za kňazov v Šaštíne, ktorá bude... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR