Horúca správa: Kolíková a jej „krídlo“ odchádzajú k liberálom do SaS
07 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

To, čo sa iba pošuškávalo je, zdá sa, už hotové. „Žaludi“ teda strana Za ľudí sa rozpadávajú. Poslanci Kolíkovej frakcie totiž odchádzajú od Remišovej a vstúpia do klubu SaS!


Vojna v starne Za ľudí sa teda končí. „Mudrejší“ ustúpil? Ťažko povedať, no isté je, že Kolíkovej frakcia odchádza a prijme ju klub Sulíkovej strany SaS, informuje o tom nielen portál 1.pluska.sk, ale aj portál tvnoviny.sk. Šéf SaS Richard Sulík zvolal s Máriou Kolíkovou spoločnú tlačovú besedu, na ktorej budú o celej situácii informovať.

Odchod poslancov okolo Márie Kolíkovej je následkom dlhodobých rozkolov medzi v strane bývalého prezidenta Andreja Kisku. Čo bude táto skutočnosť znamenať? Že klub strany Za ľudí zanikne, pretože nebude spĺňať minimálny počet ôsmich poslancov potrebných na jeho existenciu. Klub SaS sa, naopak, zvýši z 13 poslancov na 19. Či strana Za ľudí ostane naďalej súčasťou vládnej koalície zatiaľ nie je jasné.

Chystajú sa vraj ďalšie politické prestupy. Aký dres si oblečie Kolíková a čo bude s Remišovovu?
Prevracanie kabátov, respektíve zmena straníckeho trička nie je na Slovensku nič nové. Zmenili ho pred voľbami aj Veronika Remišová, ktorá dopomohla k rozpadu strany Za ľudí, teraz sa na odchod chystá jej stranícka rivalka Mária Kolíková, ktorá to... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik