Chystajú sa vraj ďalšie politické prestupy. Aký dres si oblečie Kolíková a čo bude s Remišovovu?
07 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Prevracanie kabátov, respektíve zmena straníckeho trička nie je na Slovensku nič nové. Zmenili ho pred voľbami aj Veronika Remišová, ktorá dopomohla k rozpadu strany Za ľudí, teraz sa na odchod chystá jej stranícka rivalka Mária Kolíková, ktorá to vraj má namierené do SaS. Ako pri nej dopadnú liberáli?


Strana Za ľudí je už pomaly „Bez ľudí“, a tak z nej pre vnútorné rozpory radšej niektorí straníci odchádzajú. Patrí medzi nich aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a jej „krídlo“, ktorí to vraj majú, podľa portálu 1.pluska.sk a „proroctva“ šéfa parlamentu Borisa Kollára, namierené k liberálom do SaS.
Kolíková zatiaľ mlčí, Remišová však už vraj vie svoje

Odchod Kolíkovej a jej frakcie k liberálom by ale mohol, a zrejme aj bude, znamenať koniec parlamentného klubu Za ľudí. A to by potom znamenalo, že zo štvorkoalície bude v parlamente iba „silná trojka“. Podľa šéfa Sme rodina Borisa Kollára, ktorý je i predsedom parlamentu, koalícia nemôže mať jedného z partnerov, ktorý má iba dva až štyri hlasy, takže zrejme príde k prerozdeleniu postov.

Šéf OĽaNO Igor Matovič ale Veroniku Remišovú zo stoličky ministersky ani podpredsedníčky vlády zosadiť nechce. Mária Kolíková zatiaľ prípadný prestup do inej strany komentovať nechce. „Nateraz som stále podpredsedníčkou strany Za ľudí a ministerkou spravodlivosti. Ak by sa na tomto malo čokoľvek zmeniť, určite budem o tom informovať," odkázala pre denník Plus JEDEN DEŇ.

Nad Remišovou sa zmráka. Ak odíde Kolíková k Sulíkovi, budú sa robiť zmeny vo vláde, avizuje Kollár
05 | 09 | 2021 | TASR


„Kolíková sa netají tým, že už dlhší čas rokuje s inými politickými stranami o tom, ako aj odísť zo strany, aj si zachovať funkcie, ktoré členovia skupiny majú vďaka strane a vďaka práci jej členov. Je zrejmé, že celý nezmyselný konflikt, ktorý v strane vyvoláva skupina okolo Márie Kolíkovej, bol len zámienkou na odchod,“ zhodnotila pre denník Remišová, ktorá údajné plánovanie odchodu zo strany považuje za zradu hodnôt a jej členov.

Líder SaS Richard Sulík na príchod Kolíkovej nereagoval, zhovorčivejší bol (53) na otázky o prípadnom prechode Kolíkovej a iných členov Za ľudí do strany SaS do uzávierky nereagoval, štátny tajomník zahraničných vecí Martin Klus však predsa len čo-to prezradil.

Kiskova strana v troskách. Remišová a Kolíková si kvôli Majerskému skočili do vlasov.
František Majerský úplne slobodne vyjadril svoj postoj. Nejde tu o žiadny koordinovaný postup. Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | TASR

Kolíková ako budúca možná šéfka SaS? To asi nie...

„Richard sa netají tým, že vníma posledné voľby ako jeho posledné, a že by rád uvažoval aj nad nejakými nástupcami v strane.“ Žeby ním mohla byť práve Kolíková? Remišovej sa už jednu stranu, ktorú zakladal exprezident Kiska úspešne rozbiť podarilo, druhým „žaluďom“, ktorému by sa to mohlo podariť, ale v SaS, môže byť Kolíková. Až takýto kariérny postup Kolíkovej odborníci ale nepredpokladajú. „Myslím si, že to je veľmi málo pravdepodobné. Bola by úplným straníckym nováčikom a v SaS sú ľudia, ktorí sa angažujú od samého začiatku.

Prešli výrazným kariérnym postupom a teda nič podobné neočakávam,“ skonštatoval politológ Grigorij Mesežnikov a dodal: „Všeličo sa hovorí, no ja som zatiaľ nezachytil pohyby, ktoré by svedčili o tom, že skupina okolo Márie Kolíkovej sa už chystá do SaS. Z pohľadu koalície by bolo oveľa lepšie, ak by neprišlo k zmene v pomere síl medzi koaličnými partnermi.“

„SaS je až elitárskou stranou, ktorá medzi seba nepúšťa ľudí, ktorí by neboli dostatočne preverení. Viem si predstaviť, že Richard Sulík má o svojom nástupcovi úplne iné predstavu,“ doplnil politológ Radoslav Štefančík. Až čas teda ukáže kam povedú kroky Márie Kolíkovej a aký bude jej ďalší politický osud.

Kauza štyroch ministrov: Kolíková je diktátor roka, Gröhlinga sa musíme čím skôr zbaviť (VIDEO)
Vyjadrenia štyroch ministrov ho nenechali chladným. Lekár, výživový poradca a posledný rok a pol najmä komentátor politického diania Igor Bukovský opäť kritizuje vládu. V najnovšom videu zverejnenom na platforme YouTube komentoval vyjadrenia... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Tibor Sipos