Heger: Tretia dávka vakcíny bude aj v SR, detaily povie V. Lengvarský
07 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Možnosť tretej dávky očkovania proti ochoreniu COVID-19 bude k dispozícii aj pre občanov SR, o detailoch bude v najbližších dňoch informovať minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Vyhlásil to premiér Eduard Heger po rokovaní s českým premiérom Andrejom Babišom a rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom na Štátnom zámku Lednice v Českej republike.


Heger vyhlásil, že Slovensko pôjde rovnakou cestou ako Česko a Rakúsko, ktoré umožnia občanom očkovanie treťou dávkou. "Minister zdravotníctva bude v najbližších dňoch informovať o presnom nastavení tohto očkovania. Takže áno, bude aj pre občanov SR k dispozícii tretia dávka," potvrdil na spoločnom brífingu s Kurzom a Babišom.

Lengvarský ešte predtým informoval, že v utorok na stretnutí šéfov rezortov zdravotníctva SR a ČR si partneri vymenili informácie okolo prípadného podávania tretej dávky vakcíny. Lengvarský priblížil, že Slovensko onedlho umožní vakcináciu podpornou dávkou pre rizikové skupiny obyvateľstva vrátane domovov pre seniorov.

Toto je vážne! "Musíme informovať o tom, o čom Lipšic informovať nebude," hovorí Robert Fico
"Musíme informovať o tom, o čom Lipšic informovať nebude. Toto je totálny koniec právneho štátu," povedal Fico. Kaliňák spomenul, že presne kvôli takýmto rozhodnutiam, nezákonným, ovplyvneným, manipulovaným, zomrel človek. Nie hocijaký. Zomrel... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová


Kurz i Babiš sa zhodli na tom, že pri podávaní tretej dávky nepotrebujú čakať na stanovisko Európskej liekovej agentúry, keďže majú vlastné štúdie. Český premiér priblížil, že všetci, ktorí sa dali v krajine zaočkovať, dostanú za osem mesiacov od očkovania SMS správu, ktorá ich vyzve k preočkovaniu jednou dávkou. "Mala by to byť rovnaká vakcína," informoval s tým, že SMS správy by mali začať ľuďom chodiť od 10. septembra.

Lipšic dostal od Penty štvrť milióna za nič, a to nikoho netrápi? Pýta sa nechápavo Blaha
Ak špeciálny prokurátor Daniel Lipšic nedostával doteraz od života facky, tak podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha mu ich v ostatnom čase rozdáva výdatne. A nielen jemu, ale aj „skvelej“ novinárke z Denníka N Monike Tódovej, ktorá sa zaradila medzi... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik