Boli raz traja spravodliví svätí králi... Vlastne dvaja a jedna kráľovná
07 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Putovali po istej krajine v strede Európy. Nenosili dary, naopak, brali kde a čo sa dalo. Kázali slová o spravodlivosti a práve. No zabúdali na to, že ľudia v tej krajine ešte majú pamäť. Nedovolili si ju nechať vymazať. Nie všetci, ale niektorí doteraz nie. Napriek nepredstaviteľnej snahe kráľov. Zdanlivo mocných a transparentne spravodlivých. (Ivan Brožík)


V tej krajine v strede Európy si dávali z času na čas mocní robiť prieskumy obľúbenosti svojich majestátov.
Samoľúbosť na piedestáli moci

"Prieskumy, ktoré pre ministerstvo vnútra a ministerstvo spravodlivosti robila robila česká poradenská spoločnosť Takt... sa pýtali občanov, čo sa im páči a nepáči na Danielovi Lipšicovi, či spájajú budúcnosť Slovenska s Vladimírom Palkom. Vyzývali tiež ľudí, aby označili politika, ktorý je podľa nich správny chlap a ktorému najviac držia palce." Písal v roku 2006 portál slovensko.hnonline.sk. 

Možno by na to ani tak nebolo nič zlé, hoci to čosi vypovedá o objednávateľoch, keby! Keby peniaze za ten prieskum neplatilo Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky v čase, keď na jeho čele stál nikto iný, ako pán Daniel Lipšic. Dnes špeciálny prokurátor, šermujúci plamenným mečom spravodlivosti.

A keby tie prieskumy nestáli podľa citovaného portálu slovensko.hnonline.sk "2,4 milióna, resp. 5 miliónov korún". (V prvom prípade rezort spravodlivosti, v druhom rezort vnútra.)

Lipšic dostal od Penty štvrť milióna za nič, a to nikoho netrápi? Pýta sa nechápavo Blaha
Ak špeciálny prokurátor Daniel Lipšic nedostával doteraz od života facky, tak podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha mu ich v ostatnom čase rozdáva výdatne. A nielen jemu, ale aj „skvelej“ novinárke z Denníka N Monike Tódovej, ktorá sa zaradila medzi... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Spomienka na Vazovovu

"„REJDA hovorí, že mu novinárka Žemlová (v tom čase SME) hovorila: „Jano, ak máš niečo na SIS, ja to uverejním hneď." VARGA hovorí REJDOVI aby to Žemlovej pustil."

"A ďalej:"

„REJDA v priebehu 13. týždňa 2006 na pokyn Zoltána VARGU ako protiopatrenie k zisteniam SIS kontaktoval novinárku denníka SME Moniku ŽEMLOVÚ (s ktorou udržuje neštandardné vzťahy) a poskytol jej na zverejnenie diskreditačné materiály k funkcionárom Slovenskej informačnej služby, ktoré boli v priebehu 14. týždňa 2006 ŽEMLOVOU aj čiastočne zverejnené. ... Kontakty na ŽEMLOVÚ a ŽITNÉHO získal REJDA od svojho predchodcu vo funkcii PaedDr. Igora ORAVCA."

V článkoch o kauze v Denníku N a SME čerpá Monika Tódová (za slobodna Žemlová) aj z vyjadrení Jána Rejdu. Nikdy však verejne neuviedla a ani iný novinár sa tomu nevenoval v publikovanom materiáli, čo majú znamenať vyjadrenia v spise."

 

V tomto prípade ide od medzititulku až po túto vetu o doslovný neupravovaný citát portálu kauzagorila.sk.  Nuž, žiaľ, zabudlo sa. Lebo sa malo zabudnúť. Presne tak, ako v prvom príklade.

Maroš Žilinka odpovedá na otvorený list šéfredaktorom Denníka SME, Aktuality a Denníka N
Generálny prokurátor Maroš Žilinka odpovedá na sociálnej sieti na otvorený list šéfredaktorom Denníka SME, Aktuality a Denníka N. Ten bol zverejnený 3. septembra a prezentovaný v mnohých ďalších médiách. Žilinka v odpovedi konštatuje, že z ich... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Monacké panorámy

Bola to fakt pôsobivá fotografia - volebný kandidát Igor Matovič spolu s volebným kandidátom Kristiánom Čekovským práve "znárodňovali vilu nad tamojším fotogenickým zálivom. Vraj Počiatkovu. Vraj majetok SR. Vznikol škandál, ktorý sa "žehlil" až v Elyzejskom paláci v Paríži. Tá vila totiž patrí doteraz nejakému občanovi z Monaka. Ale to už boli obaja páni v parlamente, jeden doteraz vo funkcii predsedu mediálneho výboru a druhý v pozícii tieňového premiéra a oficiálne ministra financií SR. Národ zabudol. Slovenský politický i mediálny brainwashing zafungoval.
Prečo vlastne

Možno je teraz naozaj "namieste" otázka čitateľa, prečo tento nefilmový a naozaj nezábavný návrat do minulosti. Nuž, Všimli ster si hlasy spravodlivých, ktorí idú po krku generálnemu prokurátorovi až na hranici šikany? Sú to tí, o ktorých je táto rozprávka. Google si pamätá, ak už Slovensko nie.

Bittner: Žilinka to politikom vysvetlil presne tak, ako sa to očakáva od generálneho prokurátora!
Kroky generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý sa postavil niektorým „americkým“ politikom so slovenskou visačkou, hodnotia kladne mnohí ľudia. Patrí medzi nich aj bývalý kandidát na poslanca za stranu Smer Richard Bittner. Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik