„Lekársky apartheid!“: Desaťtisíce ľudí pochodovalo v Amsterdame proti COVID pasom
06 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Ľudia z celého politického spektra sa vyhrnuli do ulíc Amsterdamu, aby protestovali proti očkovacím preukazom navrhovaným holandskou vládou. Demonštrácia zablokovala cesty v centre mesta na míle ďaleko, informuje portál RT.





Davy demonštrantov sa v nedeľu zhromaždili na amsterdamskom námestí Dam na sedem kilometrov dlhý pochod ulicami mesta lemovanými kanálmi a späť na námestie. Všetko na protest proti covidovej politike stredopravej vlády.

Demonštranti tvrdili, že tam bolo viac ako 60 000 ľudí. Miestne úrady uvádzali účasť 20 000 ľudí. Tak či onak, mestská rada vyzvala krátko pred začiatkom pochodu obyvateľov Amsterdamu, aby nevychádzali do ulíc, Vraj v centre mesta je „príliš rušno“.

Pochod sa zameriaval na plány holandskej vlády na zavedenie povinného očkovania pre vstup do reštaurácií, kaviarní, múzeí a ďalších verejných priestorov. Návrh predniesol minister zdravotníctva Hugo de Jonge. Demonštranti niesli transparenty s nápisom „Lekársky apartheid“ a sťažovali sa, že politika vlády „trestá“ mladých a zdravých, ktorí odmietajú očkovanie.

Francúzski policajti brutálne zatkli dve ženy. Avšak veľkej skupine demonštrantov ustúpili (VIDEO)
Francúzski policajti sú obvinení z brutálneho zatknutia dvoch žien. Avšak keď boli konfrontovaní veľkou skupinou demonštrantov, ktorí protestovali proti takzvaným COVID pasom, okamžite ustúpili, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Lukáš Leca


Niektorí z demonštrantov protestovali proti očkovacím látkam vo všeobecnosti. Nazývali ich „jedom“. Iní protestovali proti politikom, ktorí boli za takzvané „očkovacie pasy“.

Thierry Baudet, líder pravicovej strany Fórum pre demokraciu (FvD), pochodoval s demonštrantmi, rovnako ako Wybren van Haga z novovzniknutej liberálnej strany Belang van Nederland (Holandský záujem). Baudet chcel podľa vlastných slov pochodom upozorniť na to,  že sto tisíc ľudí vyšlo do ulíc „postaviť sa proti lekárskej diktatúre“.

Izraelský špičkový lekár varuje ľudí, aby sa pripravili na „štvrtú dávku“
Keďže viac ako 2,5 milióna Izraelčanov je už zaočkovaných treťou dávkou proti COVID-19, lekár Salman Zarka uviedol, že je potrebné začať s prípravou na prípadnú štvrtú dávku kvôli rastúcim variantom vírusu, informuje portál... Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Lukáš Leca