Francúzski policajti brutálne zatkli dve ženy. Avšak veľkej skupine demonštrantov ustúpili (VIDEO)
05 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Francúzski policajti sú obvinení z brutálneho zatknutia dvoch žien. Avšak keď boli konfrontovaní veľkou skupinou demonštrantov, ktorí protestovali proti takzvaným COVID pasom, okamžite ustúpili, informuje portál RT.


Stovky ľudí sa v sobotu násilne dostali do nákupného centra Forum des Halles počas celonárodnej série demonštrácií proti obmedzeniam súvisiacimi s COVID-19. Skupina skandovala heslá ako „Sloboda!“ vo vnútri nákupného centra, ktoré je čiastočne pod zemou a je prepojené s dopravným uzlom metra Chatelet – Les Halles.



Na obnovenie verejného poriadku nasadili úrady jednotku poriadkovej polície. Dav však technicky nemal zákaz vstupu do nákupných centier bez zdravotného osvedčenia, pretože Forum des Halles je jedným z mála miest, ktoré je oslobodené od takéhoto mandátu.



Podľa novinára Clementa Lanota v jednom momente boli policajti „nútení opustiť nákupné centrum pod tlakom“ demonštrantov.



V jednom z videí je možné vidieť, ako sa do podzemnej stanice rúti najmenej pol tucta dôstojníkov s výstrojmi, s obuškami a štítmi. Narazili na dve ženy, jednu z nich zrazili na zem. Je tiež vidieť, ako jeden z policajtov tlačí kameramana nabok.



Trump bude „určite“ kandidovať v roku 2024 po katastrofe v Afganistane, tvrdia republikáni
Bývalý poradca Donalda Trumpa Jason Miller a republikánsky poslanec štátu Ohio Jim Jordan po nedávnych rozhovoroch s bývalým prezidentom odhalili, že má v pláne určite kandidovať v roku 2024, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Lukáš Leca