Dôvody PREČO ľudia nechcú vidieť pápeža
06 | 09 | 2021 I Ivan Mihale

Čas na stretnutie s pápežom sa nezadržateľne kráti. Tak ako každá veľká udalosť, kde sa stretne obrovská masa ľudí, aj táto sa borí s prvotnými problémami. Nie však technickými, finančnými ani organizačnými, dokonca aj hlavný protagonista sa dostaví, v tom problém tiež nie je. Tu nastane problém publika. Jednoducho nie je záujem a hlavné dôvody sú tri.


Podľa denníka Sme, sa časť slovenských katolíkov podľa teológa Jozefa Žuffu, cirkevného analytika Imricha Gazdu a katolíckych kňazov Karola Moravčíka a Mariána Prachára nechystá na stretnutia s pápežom Františkom.
Tri hlavné dôvody

Prvým dôvodom je vplyv pandémie na veriacich. Práve počas lockdownu si ľudia zvykli na pozeranie omší a ich priamych prenosov z pohodlia obývačiek. V tej dobe koloval internetom aj humorný príspevok ohľadne prenosov. Okolité sociálne štáty prideľovali obyvateľom balíčky v podobe sociálnych opatrení a my sme dostali omšu na DVOJKE.

Druhým z dôvodov je v skutku nejasná myšlienka našich vládnych predstaviteľov, konkrétne ministra zdravotníctva Lengvarského. Práve on v začiatku tvrdil, že na vysnívané stretnutie s pápežom, sa môžu dostaviť iba plne zaočkované osoby. Dokonca aj v médiach sa objavili podrobné prepočty, kedy sa ľudia mohli dostaviť na termíny očkovania, len aby spĺňali nariadenia.

„Nedáme si ho!“ Dnes od 11:00 hod pred budovou generálnej prokuratúry protest na podporu Žilinku
Generálny prokurátor Maroš Žilinka už začína ležať niektorým koaličným politikom pekne v žalúdku. A to napriek tomu, alebo práve preto (?), že všetky svoje kroky robí zákonným spôsobom. Chystajú sa mu teda oklieštiť jeho právomoci. Ľudia preto... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Ako vždy, už to samozrejme neplatí a očakávaný nával takmer pól milióna ľudí sa nekoná. Prihlásených je niečo vyše 50-tisíc. Z toho na záverečnú omšu v Šaštíne zhruba 30-tisíc. Nateraz sa dokonca povolil vstup aj pre OTP. Znamená to, že ľudia budú môcť vidieť pápeža aj s testom alebo tí, čo ochorenie COVID- 19 prekonali.

Tretím a nemenej dôležitý fakt sme naznačili v úvode. Súčasnému pápežovi sa pravdepodobne nikdy nepodarí dosiahnuť takej úcty ako jeho predchodcovi Jánovi Pavlovi II. Súvisí to najmä s jeho výrokmi.

  • Pápež František sa verejne zastáva migrantov: "Kresťania majú morálnu povinnosť pomáhať migrantom, utečencom a iným utláčaným ľuďom."

  • Pápež František verejne podporuje očkovanie: „Byť zaočkovaný... je činom lásky,"

  • Pápež František verejne podporuje homosexuálov: „Homosexuáli majú právo byť súčasťou rodiny. Sú to božie deti“.


Šialené: Francúzska polícia zbila ženu v nákupnom centre, lebo nemala rúško a očkovací preukaz (VIDEO)
Covidové a najmä očkovacie šialenstvo máme nielen na Slovensku, ale zrejme v ešte väčšej miere je rozvinuté aj vo Francúzsku. Brutalita tamojšej polície však už prekročila všetky rozumné hranice. Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik