Čarnogurský sa teší: Facebook ma už odblokoval! Ďakujem všetkým, ktorí pri mne stáli
06 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Medzi porušovateľov pravidiel Facebooku sa pred pár dňami šokujúco zaradil aj expremiér a bývalý disident Ján Čarnogurský. Dôvodom malo byť to, že jeho účet je vraj falošný! A výsledok? Jeho účet mu jednoducho zablokovali.


Ján Čarnogurský otvorene kritizoval mnohé veci už za socializmu a zotrval pri tom až doteraz. Na konci augusta však s veľkým prekvapením zistil, že jeho účet na sociálnej sieti Facebook je zablokovaný. Vraj je falošný! Ako teraz v statuse priznáva, všetko je už v najväčšom poriadku a on sa môže opäť slobodne vyjadrovať k veciam, ku ktorým má čo povedať.
Solidarita účinkuje aj v globálnych trhových vzťahoch

„Prvého septembra som automaticky klikol na ikonku môjho Facebooku a s prekvapením som zistil, že môj účet na Facebooku funguje. Ani som ešte nestihol podať žiadosť o kontrolu zablokovania môjho účtu asi pred 10 dňami pre údajné porušovanie pravidiel komunity Facebooku,“ píše Ján Čarnogurský starší. „Jednoducho môj Facebook funguje,“ teší sa právnik a bývalý disident, ktorého slová majú aj dnes na verejnosti váhu. „Vysvetľujem si to solidaritou, ktorú mi prejavili jednotlivci aj mnohé médiá, najmä takzvané alternatívne. Ďakujem všetkým za prejavenú solidaritu,“ odkazuje tým, ktorí stáli za ním.



„Vidíte, že solidarita účinkuje aj v globálnych trhových vzťahoch. Nové vydanie Veľkého resetu od Klausa Schwaba nech to zaregistruje. V uverejňovaní statusov na Facebooku teda pokračujem,“ odkazuje verejnosti Čarnogurský starší.

Medzitým sa však zaregistroval aj na sieti VKontakte. „Som rád a vďačný, že VKontakte bol pre mňa východiskom, keď sa zdalo, že Facebook ma zablokoval. Z VKontaktu preto neodchádzam. Svoje statusy budem uverejňovať aj na Facebooku aj na VKontakte. Teším sa na komunikáciu s čitateľmi,“ končí svoj status expremiér a uznávaný právnik Ján Čarnogurský starší.

Kto dnes hovorí a píše pravdu, je označený za konšpirátora, hovorí Ján Čarnogurský ml.
Rozhovor s Jánom Čarnogurským ml. Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Robert Merva - šéfredaktor