Taraba: Slová, ktoré Baránik adresoval Žilinkovi nie sú nič iné iba primitívna vyhrážka a vydieranie
03 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Situácia okolo generálneho prokurátora Maroša Žilinku, a tiež o rozhodnutí jeho zástupcu Jozefa Kanderu, ktorí prepustili z väzby Vladimíra Pčolinského i Jaroslava Haščáka, vyvolala rozruch nielen medzi politikmi, ale aj mnohými právnikmi. A jedným z nich je aj Alojz Baránik z SaS.


„Liberál“ Baránik došiel až tak ďaleko, že chce zbaviť generálneho prokurátora jeho funkcie. Na adresu šéfa generálnej prokuratúry Maroša Žilinku však vysielajú rozličné „upozornenia“ aj viacerí politici, čo sa rozhodne nepáči nezaradenému poslancovi Tomášovi Tarabovi. Ten sa v statuse dokonca zamýšľa nad tým, čo majú znamenať niektoré odkazy smerované samotnému generálnemu prokurátorovi.
... alebo inými spôsobmi musíme dosiahnuť to, aby Žilinka odišiel z funkcie

„Odkazuje Alojz Baránik Žilinkovi, že skončí ako Lučanský alebo rovno ako Kuciak?“ pýta sa hneď v úvode statusu Taraba a zároveň prikladá aj šokujúce slová právnika Alojza Baránika. „Máme ústavnú väčšinu alebo inými spôsobmi musíme dosiahnuť to, aby Žilinka odišiel z funkcie generálneho prokurátora.“



Koaliční poslanci a prezidentka podľa Tarabu vysielajú vyhrážky na adresu generálneho prokurátora za to, že pustil na slobodu nezákonne držaného občana Slovenskej republiky, pri ktorom špeciálna prokuratúra 11x porušila trestný zákon a 17x trestný poriadok. „Ale to, čo predviedol zástupca SaS, kedy chce použiť „iné spôsoby na dosiahnutie toho, aby Žilinka odišiel z funkcie generálneho prokurátora“, otvára otázku: AKÉ iné ak nie zákonné? Čo má na mysli „právny expert“ SaS?“ pýta sa Taraba a hneď ponúka aj niekoľko možností:

  1. a) autonehodu?

  2. b) bude zasamovraždený?

  3. c) falošné obvinenie použitím falošných kajúcnikov?

  4. d) niečo iné?


„Toto vyjadrenie nie je „neodborné a nekompetentné“ ako povedal Žilinka na adresu Čaputovej. Toto vyjadrenie je sotva niečo iné ako primitívna vyhrážka a vydieranie,“ konštatuje v samom závere statusu Tomáš Taraba.

Lipšic ústami Kysela útočí na Žilinku a obhajuje neobhájiteľné
Lipšicov úrad odkázal Žilinkovi: Uznesenie, ktorým GP zrušila obvinenia V. Pčolinského, vyvoláva oprávnené pochybnosti. Námestník generálneho prokurátora Kandera však vysvetľuje: „Obvinenie bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS)... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | TASR/ Petra Demková