Dag Daniš píše o obnovení éry našich ľudí. U Matovičovej vlády sa síce skutok stal "no a čo?"
02 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Prípad Vladimíra Pčolinského podľa Daga Daniša, redaktora konzervatívneho denníka Postoj je jednoznačným odzrkadlením padnutia Matovičovej agendy a návratu hesla, skutok sa nestal. "Generálna prokuratúra v utorok prekotila stôl. A obnovila éru našich ľudí," píše Daniš.


Podľa Daniša generálna prokuratúra, čo sa týka Vladimíra Pčolinského predviedla ukážkovú nehoráznosť, keď krátko po uzatvorení vyšetrovania a krátko pred rozhodovaním o podaní obžaloby predviedla veľmi pochybnú nadprácu v prospech obvineného nominanta vládnej koalície.

"Námietky, že pri Pčolinskom boli slabé dôkazy a pochybní svedkovia, neobstoja. S týmto sa mal predsa vyrovnať súd. Nie zástupca generálneho prokurátora Žilinku, ktorý kauzu v poslednej chvíli odpratal zo scény," píše Daniš.

Róbert Fico: Sú to zločiny páchané Matovičom a Lipšicom
"Prípad Pčolinský vojde do histórie. A verím, že bude odvážny. Nadýchne sa a bude hovoriť o tom, čo sa deje na Slovensku," povedal na tlačovej besede predseda strany SMER - SD Róbert Fico. Podľa Fica, to, že dnes bol Vladimír Pčolinský prepustený... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Pri víťazovi, ktorým je Boris Kollár, existuje aj porazený

Borisovi Kollárovi sa po 6. mesiacoch podarilo docieliť prepustenie svojho nominanta Pčolinského, myslí si Daniš a komentáre analytikov, ktorí za víťaza považujú Fica označil Daniš za nezmysel. Pri víťazoch vždy exitujú aj porazení a v tomto prípade sa na strane porazených ocitol podľa Daniša Matovič, aj s celým svojím hnutím a svojou protizločineckou agendou.

"A zaplatia za to," myslí si Daniš. "Po utorku strácajú svoju najsilnejšiu zbraň: obraz principiálnych a úspešných bojovníkov proti korupcii, mafii a zločinu," píše v Postoji. Beztrestnosť našich ľudí sa podľa Daniša vrátila a spolu s ňou aj notoricky známe heslo heslo „skutok sa nestal."

P. Pellegrini: Pčolinský sedel zbytočne
K situácii ohľadne prepustenia bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského sa vyjadril aj Peter Pellegrini. Vo svojom videu na sociálnej sieti pripomenul fakt, na ktorý strana HLAS upozorňuje, podľa bývalého premiéra, už takmer rok.... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Ivan Mihale

Pčolinský má väzby nielen na Borisa Kollára, ale aj na Milana Krajniaka a hlavne Daniela Lipšica

V závere komentára zhrnul Daniš aj to, kto je Pčolinský. Poukázal na jeho väzby, nielen čo sa týka Borisa Kollára, ale aj na Milana Krajniaka a hlavne Daniela Lipšica. "Po roku 2010, keď bol Lipšic minister vnútra, patril Pčolinský k jeho najbližším spolupracovníkom spoločne s Krajniakom a Žilinkom, neskôr stál Pčolinský pri zakladaní Lipšicovej strany NOVA," vysvetlil Daniš.

Boris Kollár môže byť spokojný. Vyhral. Očividné je ale to, v akom pomykove sú ďalšie koaličné strany. Postavia sa a obhája protikorupčnú agendu, ktorá bola pri vláde zmeny na prvom mieste, alebo pokrčia plecia a pri obnovení éry našich ľudí potiahnu plecia a symbolicky podpíšu dodatok "no a čo..."

Boris Kollár zvolal tlačovú besedu a dal vážne politické vyhlásenie
31 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová