Maďari žijúci na Slovensku sú sklamaní. Hegerova vláda sa podľa nich priživuje na chybách Ficovej éry
02 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Ako dlho udrží Hegerovu vládu pri moci Ficovo obdobie temna?" Pýta sa v názorovom článku na maďarskom portáli MA7 autor Péter Rajkovics. Odkazuje, že od Hegerovej vlády Maďari právom očakávali nejaký silný odkaz, ale sú stále viac sklamaní z toho, čo vidia. "Toto všetko môže byť ešte frustrujúcejšie pre tých maďarských voličov, ktorí vlani vo februári volili súčasné vládne strany," píše autor.


Maďarský denník MA7 má na svojej webstránke vytvorený priestor pre občanov maďarskej komunity žijúcej na Slovensku. V jazyku národnostnej menšiny môžu vyjadriť svoj názor na aktuálne celospoločenské alebo politické dianie. Bez cenzúry. Nedávno bol zverejnený zaujímavý názorový článok. Autorom je Péter Rajkovics a má názov „Ako dlho udrží Hegerovu vládu pri moci Ficovo obdobie temna?"

"Matovičov divadelný odchod zdanlivo upokojil búrky okolo vlády. Spory medzi stranami však stále pokračujú, zatiaľ čo aj samotné strany zápasia s problémami vo vnútri strán. Úrady medzitým začali vyšetrovať prípady korupcie, ktoré sa týkajú stále väčšieho počtu aj vysokých štátnych úradníkov vo funkciách pred rokom 2020, pričom niektorí poukazujú aj na Fica, alebo dokonca na Pellegriniho. Hoci, obe strany interpretujú svoj postoj," píše Rajkovics pre portál MA7.

György Gyimesi silno usiluje, aby Maďari volili OĽaNO
Hodinový rozhovor pre maďarský denník Új Szó poskytol poslanec OĽaNo György Gyimesi. Podľa portálu Bumm bol prekvapivo neistý a jeho odpovede boli prekvapivo neurčité. "Pozorne počúvajúci môže z neho vyvodiť mimoriadne zaujímavé závery. Pretože... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Lea Penderecki

Najväčšia vládna strana sa chce neustále priživovať na chybách Ficovej éry

Kým priaznivci bežných ľudí by sluhov a lídrov ľavicovej vlády pošliapali k zemi, slovenskí sociálnodemokratickí voliči dôverujú prvým ľuďom vo svojich stranách. "Domnievame sa, že pravda je niekde medzi týmito dvoma extrémami, ale stále menej veríme, že realita niekedy vyjde najavo. Zvlášť preto, lebo najväčšia vládna strana sa chce neustále priživovať na chybách Ficovej éry," vysvetľuje autor svoje sklamanie z Hegerovej vlády.

"Na tomto prvku stavajú stovky príspevkov na svojich sociálnych sieťach, pričom oddaní alebo len motivovaní komentátori samozrejme prikyvujú. Ale pribúdajú aj iní. To bol napríklad prípad Gábora Grendela, keď sa pokúsil zaútočiť na Fica a aj po situácii okolo policajného prezidenta Petra Kovaříka obrátil všetko proti Ficovi, píše autor článku na MA7. "V komentároch pod príspevkom ho za jeho neuvážené vysvetlenie doslova rozobrali nebolo to prvýkrát, čo sme videli, ako sa môže poúčanie bežných ľudí zvrátiť v neprospech," vysvetľuje Rajkovics.

Košice i Bratislavu v stredu ovládli nahnevaní protestujúci. Víťazom dňa je SMER-SD.
Účastníci protestu v Košiciach hovoria, že išlo o najväčšiu demonštráciu od novembra 1989. Hlavná ulica praskala vo švíkoch. V Bratislave sa námestia začali plniť až neskôr poobede. Došlo aj k násilnostiam. Policajti odpovedali slzným plynom a... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Petra Demková

Na Slovensku je možné všetko

Autor v príspevku pripomína aj očkovaciu lotériu, ktorá nepomohla zmeniť nízku zaočkovanosť, ale pripomína aj to, že minulý týždeň sa vlastne ukázalo, že bývalý premiér povedal, že účelom hazardu bolo niečo iné. A chceli odmeniť zodpovedných občanov, ktorí pre krajinu ušetria veľa peňazí. Matovič zároveň hovoril aj o tom, že motivácia nie je úlohou ministerstva financií, čím sa podľa autora článku opätovne iba zbavil zodpovednosti tak, ako v minulosti už mnohokrát.

"Vieme, že na Slovensku je možné všetko," konštatuje autor a dodáva, že idol žien, zameraný na rodinu, Boris Kollár hrá na ľavú, pravú aj krajnú pravicu súčasne a pripomína, že súčasťou vlády je aj strana, ktorá od volieb takmer neexistuje. pretože sen jej zakladateľa sa nesplnil.

"Žijeme v podivných časoch a vieme, že v nových voľbách je takmer isté, že modernejšia verzia sociálnodemokratickej strany by mohla zostaviť vládu. A tak, ako sa teraz vyšetrujú oni, tá nasledujúca vláda bude tiež hľadať služobníkov súčasnej moc. Dúfame, že uprostred mnohých aktov pomsty sa ale konečne objaví aj imidž obývateľnejšej a rozvojovejšej krajiny. Pretože nedostatok dôvery v politické vedenie, dobre ilustrujú aj údaje o očkovaní," vyjadruje v závere článku svoj názor Rajkovics.

Bezpečnostný analytik Bránik: "Oš*kali nás všetkých, ako sú zvyknutí. A to sa ešte len rozbiehajú..."
"Boris Beňa, nie nepodobný tej petržalskej radodajke sa teraz vysmiaty fláka po slobode získanej za nič. Pretože za to, že natrel Vlada získal neskutočný bonus. Hoci by podľa elementárnej spravodlivosti mal za svoje svinstvá hniť v base dlhé roky.... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová