Uhríkovec L. Machala: Pán Lipšic, republiku si rozvracať nedáme!
01 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Súčasná vládna garnitúra sa čím ďalej tým viac utápa vo svojich prešľapoch, na ktoré opozícia veľmi rada upozorňuje. A veruže má na čo.


Podľa viacerých opozičných politikov za všetkými trestnými stíhaniami nominantov bývalej vlády stojí najmä „organizovaná skupinka“ vedená či už Lipšicom, Matovičom, alebo Mikulcom. Na šéfa špeciálnej prokuratúra Daniela Lipšica v statuse ukazuje aj člen Republikovej rady hnutia Republika, právnik Lukáš Machala, ktorý ho dokonca pasuje za akého vodcu tejto organizovanej skupinky.
Ako mohol Lipšic súhlasiť s kandidatúrou na špeciálneho prokurátora, keď nie je bezúhonný?

„Pochybne zvolený a vymenovaný špeciálny prokurátor Daniel Lipšic by mal slovenskej verejnosti vysvetliť viac okolností,“ myslí si Machala. „Po prvé, akým spôsobom získal justičnú skúšku v období, keď bol štátnym tajomníkom na Ministerstve spravodlivosti? Ďalej, ako vôbec mohol súhlasiť s kandidatúrou na post špeciálneho prokurátora, keď nie je bezúhonný?,“ kladie zaujímavé otázky republikán, podľa ktorého v zmysle zákona o prokuratúre sa za bezúhonného nepovažuje ten, kto bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin a za závažný zločin.

„Doktor Lipšic je právoplatne odsúdený a stále si odpykáva podmienečný trest za usmrtenie chodca na prechode pre chodcov... Je dojemné, ako médiá v kuratele Georga Sorosa chránia imidž tohto právnika, ktorý sa záhadne vždy objavuje na scéne vtedy, keď je treba spochybniť fungovanie polície, prokuratúry alebo súdov,“ konštatuje Machala.

Lukáš Machala: chráni Slovenská prokuratúra zákonnosť na Slovensku? Zastanú sa Slovákov?
„Zastane sa iniciatívne a principiálne prokuratúra slovenských občanov, ktorí sa prokurátorom zo svojich daní skladajú na výplaty, alebo bude slepým a hluchým politickým nástrojom represie a pošliapavania ľudských a občianskych práv?“ pýta sa... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Petra Demková


„Pán kolega advokát Lipšic asi zabudol, že už nie je prominentným mediálnym advokátom. Inak by si ako špeciálny prokurátor nedovolil bezprecedentne verejne spochybňovať konanie vyšetrovateľky Úradu inšpekčnej služby Diany Santusovej. Porušil zákonný princíp zdržanlivosti prokurátora a spochybnil tým dôveryhodnosť prokuratúry ako takej,“ vysvetľuje právnik, podľa ktorého si doktor Lipšic myslí, že mu patrí svet. „Náklonosťou k Lipšicovi sa netají expremiér Igor Matovič, minister vnútra Roman Mikulec, minister obrany Jaroslav Naď či strážkyňa spravodlivosti Mária Kolíková,“ píše Machala.

JUDr. Lukáš Machala: "Slovensko je nacistický experimentálny tábor"
„Len tak ďalej Slováci! Ešte viac skloňte tie svoje otrocké chrbátiky. Ešte hlbšie kľaknite na kolená. A najmä - nepozerajte sa do očí svojim deťom a starým rodičom. Aj jedným aj druhým svojou bojazlivosťou a bezcharakternosťou totiž ničíte život,“... Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Petra Demková

Ministra vnútra Mikulca a expremiéra Matoviča chráni ich spolubojovníčka Kolíková

„Fanklub doktora Lipšica by ma nijak zvlášť nezaujímal, keby nenaznačoval, že môže nápadne pripomínať organizovanú zločineckú skupinu. Mechanizmus fungovania tejto skupinky nám dokazuje prípad ochrany pochybných individuí – tzv. „kajúcnikov“ Dömötora, Zemana a Petrova,“ konštatuje Machala, podľa ktorého táto trojica nehoráznym spôsobom krivila a ovplyvňovala viaceré trestné konania.

A s veľkou pravdepodobnosťou s vedomím, ba možno priam na pokyn policajného prezidenta Petra Kovaříka. Lipšicova chobotnica má však podľa Machalu viacero chápadiel, ktoré smerujú aj k ministrovi vnútra Mikulcovi, ktorý bezprecedentne začal konanie voči nezávislej vyšetrovateľke Úradu inšpekčnej služby Santusovej. „Samozrejme, ministra vnútra Mikulca a expremiéra Matoviča chráni ich spolubojovníčka Kolíková, ktorá ako ministerka spravodlivosti verejne spochybňuje konanie prokuratúry. Tomu sa hovorí ochrankyňa práva a spravodlivosti par excellence,“ útočí Machala aj na ďalšie „chápadlá“ ním spomínanej Lipšicovej chobotnice.

Tvrdá rana pre Lipšicov gang. Kovařík by mal vo funkcii skončiť k 15. septembru
Podľa zdroja TV JOJ by mal policajný prezident Peter Kovařík vo funkcii k 15. septembru skončiť. Informáciu sa snaží preveriť priamo u policajného prezidenta. Išlo by o tvrdú ranu pre Lipšicov gang. Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Peter Sulek


„Je dojemné, že Kovaříka verejne chráni aj ďalšia Lipšicova kávičkárka – prezidentka Čaputová. Druhý raz v krátkom čase vyzývam prokuratúru Slovenskej republiky, aby postupovala v zmysle zákonom stanovených oprávnení. Kolegovia prokurátori, nenechajte sa zastrašovať politickými dobrodruhmi Matovičom, Mikulcom, Kolíkovou či Lipšicom, pretože táto „skupinka“ nám tu v priamom prenose rozkladá mechanizmy právneho štátu. Ak si doktor Lipšic a jeho domnelá organizovaná zločinecká skupinka myslí, že všetci tu žerieme seno, tak je na omyle,“ odkazuje právnik Lukáš Machala a dodáva, že Slovenská republika je v zmysle ustanovenia článku 1, odsek 1 zvrchovaný, demokratický a právny štát.



„Vážený pán doktor Lipšic a vaši nohsledi – Republiku si rozvracať nedáme! Pánovi doktorovi Lipšicovi, pani ministerke Kolíkovej, pánovi ministrovi Matovičovi, Mikulcovi a pánovi policajnému prezidentovi Kovaříkovi verejne odkazujem – okamžite odstúpte z funkcií, kým je ešte čas...,“ píše na samá záver svojho statusu člen republikovej rady hnutia Republika, právnik Lukáš Machala.

Blaha: Lipšic ako hlava mafie to schytáva od Slovákov. Neveria mu a pýtajú sa, prečo už nesedí v base!
Šéf špeciálnej prokuratúry, politik Daniel Lipšic má v opozícii nepriateľov. Ako sa však ukazuje, sympatie nemá ani u pospolitého ľudu. Ba práve naopak. Slováci ho odsudzujú za jeho minulosť, ktorá je navyše poškvrnená smrťou človeka. Hnevajú ich... Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik