Róbert Fico: Sú to zločiny páchané Matovičom a Lipšicom
01 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Prípad Pčolinský vojde do histórie. A verím, že bude odvážny. Nadýchne sa a bude hovoriť o tom, čo sa deje na Slovensku," povedal na tlačovej besede predseda strany SMER - SD Róbert Fico. Podľa Fica, to, že dnes bol Vladimír Pčolinský prepustený na slobodu, plne potvrdzuje to, čo tvrdí opozičná strana od začiatku. Že s trestnými konaniami sa manipuluje a že sa vymýšľajú obvinenia bez dôkazov. 


K zrušeniu obvinenia Vladimíra Pčolinského sa vyjadrili aj zástupcovia strany SMER - SD, v rámci tlačovej besedy. Ako uviedol Róbert Fico, správa o prepustení bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského z výkonu väzby zastihla SMER - SD počas zasadnutia vedenia strany, kde riešili zajtrajší veľký protestný míting v Košiciach. A z toho dôvodu bola strana SMER-SD pripravená okamžite zareagovať.

V úvode tlačovej besedy predseda strany Róbert Fico netradične vyslal smerom k prezidentke Slovenskej republiky veľkú prosbu: "Pani prezidentka. Už buďte ticho," povedal Fico. "Ako môže prezidentka vyhlásiť, že ona je prekvapená z rozhodnutia o prepustení Pčolinského na slobodu? Ako keby rovno povedala, že Pčolinský má byť aj s ostatnými zatvorený na doživotie," vyhlásil predseda strany SMER-SD. Fico si myslí, že vyjadrenia prezidentky sú absolútne v nesúlade s výkonom jej funkcie.

K samotnému zrušeniu obvinenia Fico uviedol, že Pčolinského nepozná a osobne si nepamätá, žeby sa s ním niekedy stretol. A uviedol aj to, že od okamihu, ako bol Vladimír Pčolinský zadržaný a obvinený opakoval, že ide o zadržanie a obvinenie nevinného človeka. A všetko, čoho sa jeho zadržanie týkalo bolo vymyslené od začiatku, až do konca.



Policajný prezident Peter Kovařík končí v polícii
Na tlačovej besede dne prezident Policajného zboru Slovenskej republiky (PZ SR) Peter Kovařík oznámil, že končí vo svojej funkcii. Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič

Prečo to tvrdil a v čom je problém?

"Pčolinský, ako šéf SIS, nie nominant opozície, ale nominant vládnej koalície bol jeden z prvých, ktorý začal hovoriť o manipuláciách s trestnými konaniami. Teda o tom, o čom my hovoríme už rok," zdôraznil predseda strany SMER-SD. "Pre vlastných sa stal nebezpečný a na základe vymysleného obvinenia ho zadržali, obvinili a poslali do väzby. Podľa Fica doteraz nebol ani zbavený mlčanlivosti o skutkoch, o ktorých by normálne nemal ani hovoriť," uviedol.

Podľa Fica, to, že dnes bol Vladimír Pčolinský prepustený na slobodu, plne potvrdzuje to, čo tvrdí opozičná strana od začiatku. Že s trestnými konaniami sa manipuluje a že sa vymýšľajú obvinenia bez dôkazov. V správe generálnej prokuratúry sa podľa Fica hovorí, že neboli žiadne dôkazy a nie je tam žiadny základ na obvinenie Vladimíra Pčolinského a preto bolo potrebné ho prepustiť.

V. Pčolinský stojac pred basou: Mlčal som pol roka. Motivačných línií, prečo ma zavreli, je viacero
Čaká nás asi horúca jeseň. Kedy začne rozprávať? A čo všetko sa ešte dozvieme? Vladimír Pčolinský je vonku a vládna koalícia môže očakávať, že prehovorí. Dnes, krátko po prepustení z väznice poskytol V. Pčolinský prvý rozhovor médiám. Všeličo... Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Petra Demková

Dopadne to rovnako s každým jedným obvineným?

Ako predseda strany SMER - SD si myslí, že rovnako to dopadne s každým jedným obvineným, ktorý sedí vo väzbe a sedí tam na základe falošných krívd, výpovedí mafiánov, udavačov, zločincov, ktorí natárajú čokoľvek, len aby si zachránili vlastnú kožu, uviedol na tlačovej besede. Vyjadril ľútosť nad tým, že sa tohto stavu nemohol dožiť generál Lučanský a presvedčenie, že aj on by bol určite prepustený na slobodu, lebo všetky obvinenia na neho boli kompletne vymyslené.

"Verím, že takto sa dostanú na slobodu Dušan Kovačik. Tibor Gašpar a ďalší a ďalší, voči ktorým účelovo táto banda spustila manipuláciu vyšetrovania," povedal Róbert Fico.
Obhajcom námestníka SIS, na základe výpovede ktorého obvinili Pčolinského bol Daniel Lipšic

"Pčolinského, z toho, že vzal úplatok, aby neboli používané IP prostriedky voči známemu podnikateľovi obvinil jeho námestník Beňa," pripomenul Fico. "Námestník SIS bol zadržaný a jeho obhajcom bol Daniel Lipšic," zdôraznil Róbert Fico. "A Keď už bol vo väzbe a bol zadržaný, tak mu bolo povedané, že buď ostane sedieť 20 rokov vo väzení, alebo porozpráva niečo zaujímavé," doplnil Fico.

Fico v rámci tlačovej besedy vyjadril pobúrenie nad tým, že Beňa, ktorý bol obvinený z obzvlášť závažného, úmyselného, trestného činu vydierania a hrozil mu 25 ročný trest odňatia slobody, potom čo natáral na Pčolinského, urobil dohodu o vine a treste a dostal smiešnu podmienku a zaplatil 14 000 eur pokutu. "Toto je spravodlivosť v podaní Lipšica, Matoviča, Mikulca a ďalších," povedal.

Aktualita: Generálny prokurátor Žilinka zastavil trestné stíhanie Haščáka v kauze Gorila
Generálny prokurátor Maroš Žilinka dnes zastavil trestné stíhanie spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščák v kauze Gorila. Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Smer -  SD víta prepustenie Pčolinského z väzby

Za zaujímavé Fico uviedol aj to, že potom, ako sa stal špeciálnym prokurátorom Lipšic a Pčolinský bol zadržaný a vzatý do väzby, práve špeciálna prokuratúra vykonávala dozor nad prípadom. "Ako sa môže stať, že po 6. mesiacoch zadržiavania a väznenia nevinného človeka generálna prokuratúra konštatuje, že neexistujú dôkazy na to, aby bol ďalej obvinený a zadržiavaný?" Položil Fico otázku.

V závere tlačovej besedy predseda strany SMER - SD zdôraznil, že od prvej chvíle tvrdili, že Pčolinský bol vzatý do väzby nevinne. A uviedol, že rovnako ako Pčolinský dopadli aj ďalší ľudia, ktorí sú vo väzbe a nie sú proti nim žiadne dôkazy. "Lipšic by mal okamžite odísť z funkcie špeciálneho prokurátora, ak má aspoň trochu kože na tvári," povedal Róbert Fico. A spomenul aj dopravnú nehodu, ktorá sa Danielovi Lipšicovi stala a rovnako bezpečnostnú previerku, ku ktorej mu pomohol Milan Krajniak.

"Prípad Pčolinský vojde do histórie. A verím, že bude odvážny. Nadýchne sa a bude hovoriť o tom, čo sa deje na Slovensku," dodal v úplnom závere tlačovej besedy predseda strany SMER - SD Róbert Fico.

Čaputová sa hrá na Lipšicovu hovorkyňu: Zrušenie obvinení Vladimírovi Pčolinskému je prekvapujúce
Prezidentka Zuzana Čaputová sa hrá na hovorkyňu šéfa špeciálnej prokuratúry Daniela Lipšica. Tvrdí, že zrušenie obvinení exriaditeľa SIS je prekvapivé. Zdá sa, že koalícia aj prezidentka Zuzana Čaputová majú dnes ťažký deň. Generálny prokurátor... Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Petra Demková/TASR