Aktualita: Generálny prokurátor Žilinka zastavil trestné stíhanie Haščáka v kauze Gorila
31 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Generálny prokurátor Maroš Žilinka dnes zastavil trestné stíhanie spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščák v kauze Gorila.


Maroš Žilinka dnes podľa portálu dennikn.sk zrušil v kauze Gorila trestné stíhanie spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščák. Okrem toho zrušil v tejto kauze trestné stíhanie aj bývalého riaditeľa kontrarozviedky SIS Ľubomíra Arpáša a Dany Arpášovej. Vec bola pritom na Najvyššom súde. Ministerka spravodlivosti podala mimoriadne dovolanie, aby išiel Haščák do väzby. Aj tu Žilinka využil mimoriadny paragraf 363.

Arpáš, jeho žena a Haščák boli trestne stíhaní za to, že bývalý šéf kontrarozviedky SIS mal Haščákovi predať prepisy záznamov operácie SIS s krycím názvom Gorila. NAKA však nikdy nepreukázala, že k tejto transakcii došlo. Haščák a Penta od začiatku namietajú, že trestné konanie v kauze Gorila je nezákonné. Okrem iného aj preto, lebo SIS zavádzala súd, keď podávala žiadosť na odpočúvanie bytu na Vazovovej ulici v Bratislave. Tajná služba totiž tvrdila, že v uvedenom byte sa legalizujú príjmy pochádzajúce z nezákonného obchodovania s alkoholom. V rozpore s tým sa však SIS zaujímala o politické intrigy a údajné ovplyvňovanie privatizačných rozhodnutí.

Kolíková považuje zrušenie väzby Jaroslava Haščáka za neodôvodnené (AKTUALIZOVANÉ)
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) považuje dôvody zrušenia väzby obvineného Jaroslava H. za hlboko neodôvodnené. To bol pre ňu jeden z podstatných podnetov na podanie odvolania. Uviedla to po stredajšom rokovaní... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | tasr