Napriek miliardových ziskom: Drastické zvýšenie cien vakcín (Christoph Uhlmann)
01 | 09 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Christoph Uhlmann (Wochenblick)


Hoci výrobcovia vakcín proti koronavírusu dosahujú rekordné zisky, ceny vakcín mRNA sa masívne zvyšujú. Vakcíny konzorcia Pfizer/Biontech a Moderny, vyvinuté za peniaze daňových poplatníkov, sú chránené patentmi. To z nich robí skutočnú zlatú baňu. Zvýšenie cien posilňuje prerozdeľovanie bohatstva od chudobných ľudí k najbohatším.



Farmaceutickí miliardári vďaka korone

Koronakríza priniesla aj „veľkých víťazov“. Niektorí z vedúcich pracovníkov farmaceutických spoločností sa stali miliardármi. Na čele zoznamu je generálny riaditeľ spoločnosti Moderna Stéphane Bancel so 4,3 miliardou dolárov, tesne za ním nasleduje Ugur Sahin, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Biontech, so 4 miliardami dolárov.

Unikol dokument: Pfizer napriek tlaku vlády upúšťa od povinného očkovania svojich zamestnancov
25 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Spolu má 9 nových miliardárov farmaceutických spoločností majetok v hodnote neuveriteľných 19,3 miliardy dolárov. Nie je prekvapujúce, že najbohatší Nemci pochádzajú aj z farmaceutického sektora. Bratia Strüngmannovci vlastnia takmer polovicu (47 percent) spoločnosti Biontech, a teda majetok vo výške 42,3 miliardy eur pri súčasnej cene akcií. Ak bude cena akcií naďalej rásť, budú aj oni jednotlivo bohatší ako dedičia Aldi.
Zvýšenie ceny až o 25 percent

Zdá sa však, že to pánom jednoducho nestačí. Chcú zvýšiť ceny vakcín. Dvaja výrobcovia mRNA vakcín, Moderna a konzorcium Pfizer/Biontech, svoje ceny s EÚ nanovo vyrokovali. Jedna dávka vakcíny spoločnosti Pfizer tak bude v budúcnosti stáť približne o 25 percent viac, teda 19,50 eura, namiesto 15,50 eura. Cena vakcíny spoločnosti Moderna sa zvýši z 19 na 21,50 eura. To zodpovedá nárastu cien o viac ako 13 percent.

ODHALENÝ PODVOD: Čerstvo zaočkovaní sú uvedení ako "neočkovaní". Zakrýva americká štúdia CDC úmrtia po očkovaní?
Aký podvod! Očkovacia lobby a tvorcovia zdravotnej politiky sa priehľadným spôsobom snažia rozptýliť oprávnené pochybnosti o výhodách a znášanlivosti vakcín proti COVIDu, píše report24.news. Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Výrobcovia vakcín s rekordnými ziskami

Zvýšenie cien prichádza v čase, keď tieto farmaceutické spoločnosti hlásia rekordný predaj. Spoločnosť Biontech dosiahla len v 2. štvrťroku 2021 rekordný zisk vo výške 2,8 miliardy eur a predpokladá ročný obrat vo výške 80 miliárd dolárov. Moderna v rovnakom období dosiahla 2,8 miliardy eur a očakáva ročný predaj vo výške 20 miliárd. Vývoj mRNA vakcín bol z veľkej časti financovaný z verejných zdrojov. Daňoví poplatníci tak môžu nielen platiť premrštené ceny výrobcov, ale aj financovať vývoj. Celkovo sa na to údajne vynaložilo 93 miliárd eur z peňazí daňových poplatníkov.

Izraelčania demonštrujú proti tretiemu očkovaniu: "Nie sme laboratórne potkany!"
Stovky ľudí vyšli do ulíc v Tel Avive proti tzv. "posilňovaciemu očkovaniu". Dôvod: Krajina zažíva masívnu vlnu infekcií a pravdepodobne skôr kvôli, než napriek očkovaniu, píše report24.news. Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vysoké ceny vďaka patentovej ochrane, ktorú EÚ obhajuje

Extrémne ceny sú možné, pretože vakcíny sú chránené patentom na 20 rokov. Farmaceutické giganty robia všetko pre to, aby si túto patentovú ochranu udržali aj prostredníctvom Svetovej obchodnej organizácie (WTO). Požiadavka mnohých rozvíjajúcich sa krajín, predovšetkým Indie a Južnej Afriky, na pozastavenie patentov na vakcíny a lieky proti korone však naráža na hluchotu EÚ a je blokovaná. Z tohto dôvodu je obchod s vakcínami financovanými z verejných zdrojov pravdepodobne stále najvýhodnejší. Bill Gates raz v jednom rozhovore povedal: Investujte jednu miliardu a dostanete 20 späť.

Keď sa povera stretne s očkovacím šialenstvom (Daniel Matissek)
Komentár Daniela Matisseka (Report24) Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Takmer žiadna vakcína pre chudobnejšie krajiny

Podľa "The People's Vaccine" 90 percent vakcín mRNA bolo dodaných do bohatých krajín. Spoločnosti Moderna a Pfizer/Biontech si účtovali až 24-násobok možných výrobných nákladov. Chudobnejšie krajiny zostali prakticky s prázdnymi rukami. Je toto správny spôsob, ako sa správať, keď je v stávke vaše zdravie? Za predpokladu, že by vakcíny mRNA pomohli proti korone, nebolo by morálnou povinnosťou dodať ich týmto krajinám?

Ako prirodzená imunita už dávno ukončila pandémiu. Len nikto nám to nepovie (Johanna Schollová, Vanessa Rennerová)
Komentár Johanna Schollová, Vanessa Rennerová (Report24) Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Najväčšia prerozdeľovacia operácia v histórii

Nie je takáto akcia dôkazom, že nejde o zdravie, ale výlučne o najväčšiu prerozdeľovaciu akciu v histórii od chudobných k bohatým? Majetok amerických miliardárov spolu sa počas koruny zvýšil o 60 percent – z 2,9 bilióna dolárov na nepredstaviteľných 4,7 bilióna dolárov. V tom istom období prišlo o prácu približne 83 miliónov Američanov, dodáva na záver komentára Christoph Uhlmann.

Bola to chyba! (Gerald Grosz)
Názor Geralda Grosza (oe24) Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová