Hrozba, ktorá nespí. Opäť sa zavedie núdzový stav?
01 | 09 | 2021 I Ivan Mihale

Po včerajšom "dni otvorených dverí" kedy odstúpil policajný prezident, prepustili z väzby ex- šéfa tajnej služby a generálny prokurátor Žilinka zastavil trestné stíhanie Haščáka aj Kollára, nesmieme zabúdať aj na túto hrozbu.


Aktuálne sa Slovensko farbí dozelena a dooranžova.  Podľa denníka Pravda sa to však má zmeniť a čoraz častejšie bude skloňované núdzový stav. Už koncom septembra sa môžu niektoré okresy dostať do bordovej až čiernej fázy. To znamená, že v nich budú platiť najprísnejšie opatrenia. No platiť by mal aj núdzový stav," uvádza sa v denníku.

Covid automat, ktorý vláda schválila 10. augusta, počíta s tým, že v zlých okresoch (v bordových a čiernych pozn. red. HD) má platiť núdzový stav. Otázka je, či to bude podobný prípad ako naposledy kedy v celej krajine platil zákaz vychádzania, do práce sa chodilo len na výnimku hlavného hygienika a pravidelne sa celoplošne testovalo. Testy sa kontrolovali takmer všade.

AKTUALITA: Bývalý šéf SIS Pčolinský ide na slobodu. Generálna prokuratúra zrušila obvinenia
Generálna prokuratúra zrušila obe obvinenia Vladimíra Pčolinského. Bývalý šéf SIS tak ešte dnes ide na slobodu. Po obvinení a ohlásenom zbavení funkcie policajného prezidenta Kovaříka ide o ďalšiu tvrdú ranu pre Lipšicov gang. Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Peter Sulek


Podľa Daši Račkovej, hovorkyni možnosti veľa nie je.  „Keď nie je vyhlásený núdzový stav, nemožno podmieňovať vstup na pracovisko negatívnym výsledkom testu na COVID-19 alebo potvrdením o očkovaní,“ a dodala, „takúto vyhlášku môže Úrad verejného zdravotníctva vydať počas núdzového stavu v nadväznosti na vydané uznesenie vlády“.

"Covid automat od stupňa ostražitosti, čo je oranžová farba, ráta s pravidelným testovaním nezaočkovaných. Test môže byť podmienkou vstupu do niektorých obchodov, kostolov či kina. Od druhého stupňa ohrozenia, teda od bordovej farby, ráta s obmedzením pohybu s výnimkami od 21. do 5. hodiny. Zakazuje cestovanie, ktoré nie je odôvodnené základnou životnou potrebou." Píše sa v Pravde.

Z toho vyplýva, že Covid automat počíta s tým, že núdzový stav sa zavedie vtedy, keď sa jeden okres dostane do bordovej farby.

Policajný prezident Peter Kovařík končí v polícii
Na tlačovej besede dne prezident Policajného zboru Slovenskej republiky (PZ SR) Peter Kovařík oznámil, že končí vo svojej funkcii. Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič