AKTUALITA: Bývalý šéf SIS Pčolinský ide na slobodu. Generálna prokuratúra zrušila obvinenia
31 | 08 | 2021 I Peter Sulek

Generálna prokuratúra zrušila obe obvinenia Vladimíra Pčolinského. Bývalý šéf SIS tak ešte dnes ide na slobodu. Po obvinení a ohlásenom zbavení funkcie policajného prezidenta Kovaříka ide o ďalšiu tvrdú ranu pre Lipšicov gang.


Bývalý šéf Slovenskej informačnej služby služby Vladimír Pčolinský už nie je stíhaný pre korupciu. Po šiestich mesiacoch, čo sedí vo vyšetrovacej väzbe, jeho obvinenie zrušila Generálna prokuratúra. Informoval o tom Pčolinského obhajca Ondrej Urban.

„Telefonicky mi bolo oznámené, že obe obvinenia boli zrušené a dnes bude prepustený. Ideme si prevziať rozhodnutia a ideme naspäť do Leopoldova,” povedal pre portál Aktuality.sk.

Podľa trestného zákona generálny prokurátor zruší právoplatné rozhodnutie prokurátora alebo policajta, ak takým rozhodnutím alebo v konaní, ktoré mu predchádzalo, bol porušený zákon.

Bývalý šéf SIS však ide okamžite na slobodu. Proti rozhodnutiu generálnej prokuratúry v tomto prípade nie je prípustný žiadny opravný prostriedok.

O Pčolinskom rozhodoval námestník generálneho prokurátora. Maroš Žilinka sa rovnako ako špeciálny prokurátor Daniel Lipšic z konania o dlhoročnom známom vylúčil.

Tvrdá rana pre Lipšicov gang. Kovařík by mal vo funkcii skončiť k 15. septembru
Podľa zdroja TV JOJ by mal policajný prezident Peter Kovařík vo funkcii k 15. septembru skončiť. Informáciu sa snaží preveriť priamo u policajného prezidenta. Išlo by o tvrdú ranu pre Lipšicov gang. Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Peter Sulek