Hegerovi novodobý "zväzáci" činia propagandu na stredných školách
01 | 09 | 2021 I Zuzana Koščová

Už aj stredoškoláci robia "osvetu" v očkovaní. Asi nikoho neprekvapí, že skupinu mladých aktivistov, ktorí majú šíriť informácie a búrať mýty o vakcíne na stredných školách podporil aj premiér Eduard Heger. Do škôl majú rozdistribuovať letáky o benefitoch a úskaliach vakcíny proti ochoreniu Covid-19 a viesť diskusie s rovesníkmi.



Študenti študentom. Jasné...ako inak

Denník N prináša rozhovor s prezidentom Aliancie stredoškolákov Kristiánom Krivdom, mladíkom z Oravy, ktorá je so zaočkovanosťou svojej populácie na kriticky nízkych priečkach. Táto aliancia stojí za vznikom Iniciatívy Študenti študentom o očkovaní, ktorú finančne podporí aj Eduard Heger. Toho na projekt oslovili aj preto, že je údajne "pre mladých študentov veľmi inšpiratívny". Minister školstva myšlienku nepodporil.

V úvode študent "odvážne" prezrádza, že sám je zaočkovaný. Na otázku, z čoho mal obavy paradoxne odpovedá, že sa bál reakcie svojich blízkych, ktorí nie sú zástancami očkovania. Čiže žiaden strach z vedľajších účinkov, kvôli ktorým nejedna krajina váha s očkovaním detí či dokonca očkovanie pozastavila, iba strach z opovrhnutia antivaxermi?
Paralen ako analógia s vakcínou

Študent sa v rozhovore chváli, že pri presviedčaní svojich známych, ktorí s očkovaním váhajú, používa tento argument: ponúkne im leták od Paralenu. Ako sám vraví: "užívam si, keď si ho čítajú". Tiež zaujímavý argument vzhľadom na fakt, že zdravotné výhody univerzálneho očkovania neprevažujú nad rizikami pre väčšinu mladých ľudí, ktorí zvyčajne trpia iba miernymi príznakmi ochorenia.

Je to oficiálne: Očkovanie detí je nezmysel. "Pokiaľ nejde len o kšeft," podotýka Uhrík
20 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Skúšajú to cez diskusiu aj letáky učiteľom

Kristián Krivda verí, že pomôcť pri presviedčaní či pri "nábore na včeličku" by mohla diskusia cez Alianciu stredoškolákov. Diskusia "mladých s mladými", bez autoritatívneho prístupu. Tlačovka zo strany ministerstva školstva je podľa študenta málo, bolo by potrebné robiť osvetu medzi pedagógmi "nejakou formou terénnej kampane alebo distribúciou materiálov učiteľom. Podobne ako to ideme robiť my," chváli sa v Denníku N.

Ťažko veriť, že v dnešnej dobe plnej informácií, si niekto môže myslieť, že je potrebné dospelým ľudom s vysokoškolským titulom rozdávať letáky.

Očkovanie detí Slováci nepodporujú, vakcinofilmi sú najmä priaznivci koalície, ukázal prieskum
12 | 08 | 2021 | Peter Sulek

"Osvetu" budú šíriť dobrovoľníci

Pomôcť robiť kampaň na školách budú môcť aj dobrovoľníci starší ako 15 rokov. Aktivisti by chceli aby pomocnú ruku ponúkli aj študenti vysokých škôl, ktorým do začiatku akademického roka zostáva ešte mesiac. Študentov chcú nechať prejsť školením garanta iniciatívy, doktora Viliama Dobiáša. Ten už nejaký ten piatok robí kampaň očkovaniu. V HD sme už písali o tom, že známy záchranár je aj na výplatnej páske Pfizeru. Sponzorovali mu knihu.

Aktívny študent Krivda Denníku N približuje, ako to bude zhruba prebiehať: "Na školy budú distribuované propagačné materiály a infoletáky o očkovaní, kde bude vysvetlené, ako vzniká vakcína, prečo to môže trvať dlhšie alebo kratšie, aké sú zložky a typy vakcín. S týmito letákmi aj s ich uskladnením nám finančne pomôže úrad vlády alebo jednotlivé kraje. Následne sa budú distribuovať na jednotlivé školy. O odborných otázkach budeme robiť špeciálne live streamy s odborníkmi alebo pozveme odborníkov do širšej odbornej diskusie, ktorú chceme zorganizovať v prvej polovici budúceho roka."

Celá kampaň, ktorá by mala vniesť "svetlo do tmy nevedomosti", ako svoje aktivity "očko-aktivisti" radi prezentujú, bude stáť odhadom 5 až 6 tisíc eur.

Šokujúce VIDEO doktora Hodkinsona: Neriskujte svoj život a život svojho dieťaťa očkovaním!
Proti očkovaniu na COVID-19 experimentálnymi vakcínami sa postavili už mnohé svetové vedecké a lekárske kapacity. Žiaľ, naša vláda aj vlády iných štátov počúvajú len tých, ktorí tvrdo presadzujú očkovanie. Jedným z tých, ktorí sú zásadne proti, je... Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik