Ďalšia segregácia obyvateľstva. Priamo na SIAF 2021
01 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Na Medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2021 na letisku Kuchyňa v Malackách si organizátori podujatia pripravili letové ukážky celého spektra letectva. Uviedol to výkonný riaditeľ Medzinárodných leteckých dní SIAF Ivan Hůlek. TASR o tom informovala Ľubica Bôtošová z mediálneho tímu SIAF.


Medzinárodné letecké dni SIAF 2021 sa uskutočnia 4. a 5. septembra na letisku Kuchyňa. Priestor bude rozdelený na dve zóny – pre očkovaných s neobmedzenou kapacitou a OTP zónu (pre očkovaných, testovaných a ľudí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19) s kapacitou do 5000 ľudí.

Putin: USA dosiahli v Afganistane nulový výsledok
Spojené štáty sa 20 rokov pokúšali vnucovať Afganistanu svoje štandardy, čo viedlo iba k tragédiám a stratám, výsledok je nulový, uviedol v stredu ruský prezident Vladimir Putin. Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR


Hůlek poukázal na to, že verejnosť sa môže tešiť na letové ukážky civilného malého letectva, experimentálne lietadlá, vojenské prúdové lietadlá, ale aj veľké dopravné lietadlá. Zároveň vyzdvihol aj vrtuľníky. "K tomu budú pripravené aj pozemné ukážky s Policajným zborom, vojenskou políciou, špeciálnymi silami či záchranným hasičským zborom," priblížil program výkonný riaditeľ.
Na Sliači prebieha rekonštrukcia

Pripomenul, že podujatie muselo zmeniť tradičné miesto konania z leteckej základne Sliač na leteckú základňu Kuchyňa. "Je to hlavne z dôvodu plánovaných rekonštrukčných prác na letisku Sliač, takže sme sa presunuli na ďalšie a dá sa povedať jediné vhodné letisko, ktoré sa dá na toto podujatie využiť, a to je letecká základňa Kuchyňa," vysvetlil Hůlek. Ako poznamenal, v niečom je letisko lepšie, pretože poskytuje viac miesta pre návštevníkov. Na druhej strane je trochu limitované priestorom pre ukážky statických a letových ukážok.

Bezpečnostný analytik Bránik: "Oš*kali nás všetkých, ako sú zvyknutí. A to sa ešte len rozbiehajú..."
"Boris Beňa, nie nepodobný tej petržalskej radodajke sa teraz vysmiaty fláka po slobode získanej za nič. Pretože za to, že natrel Vlada získal neskutočný bonus. Hoci by podľa elementárnej spravodlivosti mal za svoje svinstvá hniť v base dlhé roky.... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová