Právnička Laššáková: Vyzývam všetkých, čo sa zúčastnia protestov, robme to slušne a bez nenávisti
31 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko čaká zajtra štátny sviatok. Sláviť sa bude Deň Ústavy SR, no viac ako oslavy po celej krajine rezonujú chystané protivládne protesty. Ten najväčší bude zrejme na východe republiky, pretože hlavným mestom protestov by sa mali stať tentokrát Košice.


Do metropoly východu sa chystajú nielen odporcovia súčasnej vlády, ale aj jej podporovatelia. V Košiciach sa očakáva celkom slušná „mela“. Zaujímavý názor na zajtrajšok v statuse prezentovala právnička Judita Laššáková. „Oslavuje ústavu s láskou k nej, nie nenávisťou k jej ničiteľom!“ V tejto jedinej vete je vlastne ukryté a zároveň povedané všetko.
Ústava si na rozdiel od súčasných vládnych politikov zaslúži veľa rešpektu a úcty

Po tom, ako už bola zváraná brána na Úrade vlády a ohradený aj prezidentský palác pred protestujúcim davom, zátarasami je ozdobená ďalšia z inštitúcií. „Úprimne sa priznám, že som v šoku. Kým v deväťdesiatkach chcela byť polícia aj napriek rôznym prekážkam na strane občanov a všemožne sa snažila vyčistiť ulice od primitívnych gangstrov používajúcich násilie ako nástroj podnikania, dnes sme svedkami toho, že musí vynakladať prostriedky na ochranu ústavných činiteľov. Ani omylom tým nekritizujem policajtov!“ konštatuje Laššáková. Podľa nej jej budova parlamentu patrí rovnako, ako bude platiť jej možné budúce opravy!

„Pôjde to aj z mojich peňazí, je to aj môj majetok a polícia je povinná ho chrániť. Považujem však za absolútne neprijateľné, že k takýmto opatreniam vôbec musela pristúpiť! Do akého štádia rozkladu spoločnosti sme dospeli, keď sa prijímajú takéto opatrenia?!“ pýta sa naša skúsená právnička.

Právnička Laššáková: To, že štát niečo môže, ešte neznamená, že to aj smie
Modla vakcíny už preniká do všetkých sfér našej spoločnosti. Uchránení nie sú ani právnici, ktorí vymýšľajú všakovaké zákony a novely, len aby donútili čo najviac ľudí sa zaočkovať. Takýto prístup sa nepáči uznávanej právničke Judite Laššákovej,... Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Mimochodom, poslanci, ministri a prezidentka sa do svojich ústavných kresiel neposadili sami. Dostali sa tam z vôle ľudu,“ pripomína Laššáková, podľa ktorej sa maslo za stav našej spoločnosti rozteká po hlavách nás všetkých. „Prvý september je Deň Ústavy SR. Nebola a nie je dokonalá. Mnohí sa snažia z nej definitívne urobiť zdrap papiera. Napriek tomu, že ju kmásajú všetci, zaslúži si dôstojné oslavy,“ píše ďalej Laššáková. Pripomína, že záleží iba a výlučne na nás, akou formou a najmä na akej úrovni si ju uctíme.

„Zajtrajšok ukáže, či sa ako národ dokážeme spojiť a uctiť si ťažko skúšanú dámu pri príležitosti jej 29. výročia. Nenávisť ešte nikdy nedokázala zjednotiť žiaden národ. Iba láska a úcta majú potenciál zjednocovať. Preto apelujem na každého a vyzývam všetkých, čo sa kdekoľvek zúčastnia zajtrajších protestov, robme to slušne a dôstojne. Majme na pamäti to, čo nás spája, a nie hnev, ktorý nás rozdeľuje,“ nabáda k pokojným oslavám Judita Laššáková.



„Neničme Deň Ústavy SR spôsobom, ako ju devastujú deštrukčné typy politikov v ústavných funkciách. Ani jeden z týchto funkcionárov mi nestojí čo i len za štipku nenávisti. No Ústava SR si na rozdiel od nich zaslúži veľa rešpektu a úcty!“ končí status právnička Judita Laššáková.

Judita Laššáková: Tribúni revolúcie, koho ste v novembri 1989 žiadali o povolenie na zhromaždenie?
Právnička Judita Laššáková upozorňuje na rastúce úsilie vlády obmedzovať slobodu zhromažďovania občanov. V statuse na Facebooku sa trefne pýta Jána Budaja, koho žiadal o povolenie na zhromaždenie v roku 1989. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik