Mimoriadna správa: Generálna prokuratúra zrušila obvinenie aj Zoroslavovi Kollárovi!
31 | 08 | 2021 I Petra Demková

Ďalšie otrasy! Maroš Žilinka koná. Podľa námestníka Kanderu chýbajú dôkazy. Dôvodom zrušenia obvinení sú aj vážne procesné pochybenia. Informáciu priniesol portál Aktuality. 


Ďalšie otrasy! Maroš Žilinka koná. Po zrušení obvinení Vladimíra Pčolinského prišla ďalšia nečakaná správa. Obvinenie boli zrušené aj Zoroslavoli Kollárovi!

„Národná kriminálna agentúra obvinila ešte v marci Zoroslava Kollára z podplácania a Vladimíra Pčolinského z prijímania úplatku. Vyšetrovanie sa skončilo návrhom na podanie obžaloby. Teraz ho celé zrušili ako nezákonné,“ informujú Aktuality.

AKTUALITA: Bývalý šéf SIS Pčolinský ide na slobodu. Generálna prokuratúra zrušila obvinenia
Generálna prokuratúra zrušila obe obvinenia Vladimíra Pčolinského. Bývalý šéf SIS tak ešte dnes ide na slobodu. Po obvinení a ohlásenom zbavení funkcie policajného prezidenta Kovaříka ide o ďalšiu tvrdú ranu pre Lipšicov gang. Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Stanovisko GP

Aktuality prinášajú aj stanovisko generálnej prokuratúry. „Námestník generálneho prokurátora Slovenskej republiky Jozef Kandera, v zastúpení generálneho prokurátora Slovenskej republiky, ktorý z dôvodu zachovania nestrannosti vo veci nekoná, zrušil uznesenia vyšetrovateľa NAKA zo dňa 11.03.2021 a 13.04.2021, ktorými vzniesol obvinenie Ing. V. P., PhD. pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa, zločin prijímania úplatku, prečin ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti a prečin podplácania a JUDr. Z. K. pre prečin podplácania, ako aj naň nadväzujúce uznesenia prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry zo dňa 20.04.2021 a 28.04.2021 o zamietnutí sťažností obvinených, podaných proti týmto uzneseniam o vznesení obvinenia," napísala hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.
Vážne procesné pochybenia

Dôvodom zrušenia obvinení sú vážne procesné pochybenia. Hovorkyňa prokuratúry sa vyjadrila takto: „A to pre závažné procesné pochybenia a pre absenciu dôkazov, ktoré by dôvodnosť vzneseného obvinenia potvrdzovali. Anonymizované uznesenie námestníka generálneho prokurátora Slovenskej republiky, z ktorého vyplývajú podrobné dôvody rozhodnutia, bude uverejnené na webovom sídle Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky," dodala hovorkyňa.

Boris Kollár by vnímal pozitívne, ak by Peter Kovařík odstúpil z funkcie šéfa polície
31 | 08 | 2021 | TASR