Vojna pokračuje. Čo vymyslela Remišová na Kolíkovú a jej ľudí tentokrát?
30 | 08 | 2021 I TASR/ Petra Demková

Remišová navrhuje ďalší krok, ako sa porátať s frakciou okolo Márie Kolíkovej. Profesiou bábkoherečka Remišová tvrdí, že členovia frakcie koordinujú s konkurenčnými politickými stranami postup proti vlastnej strane.                                                                                    



Návrh Remišovej

Predsedníčka strany Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová navrhne predsedníctvu strany pozastavenie výkonu práv členov skupinke funkcionárov strany okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Remišová tvrdí, že členovia frakcie koordinujú s konkurenčnými politickými stranami postup proti vlastnej strane.

„Skupinka okolo Kolíkovej svojimi vyjadreniami už niekoľko mesiacov ukazuje, že nemá záujem o rozvoj strany Za ľudí a o spoločné presadzovanie jej hodnôt a programu," vyhlásila v stanovisku Remišová. Skupina podľa nej "poza chrbát" predsedníctva rokuje s konkurenčnými politickými stranami o postupe, ako zo strany odísť a zároveň si udržať svoje funkcie, ktoré získala vďaka strane. Podľa Remišovej je to v rozpore so stanovami strany a poškodzuje ju to. Hovorí o zrádzaní hodnôt a členov strany Za ľudí.

Kiskova strana v troskách. Remišová a Kolíková si kvôli Majerskému skočili do vlasov.
František Majerský úplne slobodne vyjadril svoj postoj. Nejde tu o žiadny koordinovaný postup. Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | TASR

Predsedníčka robí opatrenia proti vynášaniu informácií

Remišová pre TASR ozrejmila, že stanovy obmedzujú práva ako celok. „Čiže pôsobiť v orgánoch strany a zúčastňovať sa na činnosti strany, cieľom je aj zabrániť tomu, aby sa interné informácie strany odovzdávali konkurenčným politickým subjektom. V histórii politiky na Slovensku sa nestalo, aby v takejto situácii strana a špeciálne jej predseda nezasiahol, keďže je jeho povinnosťou v záujme fungovania strany a jej členov takúto situáciu riešiť," skonštatovala. Jej návrh sa týka siedmich funkcionárov.

Predsedníctvo bude podľa Remišovej v najbližšom čase. "Máme veľa členov predsedníctva z regiónov, musíme zladiť ich pracovné povinnosti, aby sa ich pri takomto dôležitom rozhodnutí mohlo zúčastniť čo najviac," uviedla.
Kolíková je vraj piaty koaličný partner

Šéfka Za ľudí tvrdí, že Kolíková verejne hovorí o sebe ako o piatom koaličnom partnerovi a o rokovaní s niektorými stranami koalície. „Pokiaľ viem, zatiaľ sa skupinka stále nevie rozhodnúť, váhajú a zvažujú viac možností," dodala s tým, že predlžovanie tohto stavu nemá žiadny zmysel a stranu iba poškodzuje.

„Veľká väčšina z predsedníctva, ale aj veľká väčšina z viac ako 700 členov strany je jednotná a chce pokračovať v napĺňaní programu strany a sľubov, ktoré sme dali ľuďom pred voľbami. Nie neustále riešiť útoky a nenaplnené ambície skupinky, ktorá vyvolala konflikt v strane z nepochopiteľných dôvodov, ktorým nerozumejú ani členovia strany, ani verejnosť," uzavrela Remišová.

Kolíková prehovorila! Minister vnútra Mikulec má jej plnú dôveru. Pre Kovaříka má odkaz.
Mária Kolíková nakrútila video. Donútili ju k tomu okolnosti obvinenia policajného prezidenta Petra Kovaříka. Za ministrom vnútra Mikulcom rozhodne stojí. Pre policajného prezidenta má však odkaz, ktorý je síce diplomatický, ale... Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Petra Demková