Peter Pčolinský chce vidieť Kovařika vo väzbe
27 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Sme rodina dlhodobo kritizuje činnosť Petra Kovaříka, ale problém má aj so samotným ministrom vnútra Romanom Mikulcom. Nominant hnutia Sme rodina, Vladimír Pčolinský je už od marca vo väzbe. Podozrivý je z korupcie. "Peter Pčolinský hovorí, že ak Peter Kovařík ostane naďalej policajným prezidentom, môže ovplyvňovať podriadených," informuje Denník N.  


Peter Pčolinský je presvedčený, že Roman Mikulec by mal konať a tvrdí, že Peter Kovařík sa môže správať kolúzne. Ozývajú sa aj iní poslanci NR SR, ale väčšina z nich čaká na vysvetlenie Petra Kovaříka. Ten má situáciu vysvetliť na rokovaní výboru pre obranu a bezpečnosť, kde ho pozval predseda výboru Juraj Krúpa (OĽaNO). "Výbor bude verejný. Pozvať chce aj povereného šéfa policajnej inšpekcie Petra Scholtza," píše Denník N. Termín schôdze nie je vytýčený, komplikujú ho dve mimoriadne schôdze zvolané stranou SMER-SD.

Kovařík je obvinený zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti, ktorého sa mohol dopustiť počas júlového zásahu policajnej inšpekcie, keď bol zmarený zásah a dvaja kajúcnici so skupiny takáčovcov, Matej Zeman a Peter Petrov utiekli.

JUDr. Laššáková: Na Kovaříka platí prezumpcia neviny. Generál Lučanský takúto možnosť nemal
Právnička Judita Laššáková v najnovšom príspevku na sociálnej sieti reaguje na obvinenie Petra Kovaříka. Tvrdí, že naša vlasť sa nám rozkladá pred očami a trest za pochybenia by nemal byť neprimeraný. "Taký krutý trest, aký „dostal“ Milan Lučanský,... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Roman Mikulec sa Kovaříka zastal, rešpektujúc prezumpciu neviny

Na rokovanie výboru pre obranu a bezpečnosť sa pripravujú aj iní koaliční poslanci. Otázky chce klásť Lukáš Kyselica z OĽaNO, ale aj Juraj Šeliga zo Za ľudí.

"Hovorkyňa ministra vnútra Barbara Túrosová potvrdila, že služobnému úradu zatiaľ nebolo doručené uznesenie o Kovaříkovom obvinení. Preto rozhodnutie o jeho dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby policajta sa nepripravuje. Ponechanie prezidenta vo funkcii v žiadnom prípade nebude ohrozovať dôležitý záujem štátnej služby,“ informuje Denník N.

Mikulec vo štvrtok reakciu na obvinenie Petra Kovaříka priniesol. Policajný prezident podľa neho nezastavil činnosť tímu vyšetrovateľky inšpekcie ministerstva vnútra, ale len činnosť zásahovej jednotky ako jednej z častí tímu. Dodal, že z doposiaľ známych skutočností ako aj písomných dokumentov vyplýva, že za zmarenie akcie pravdepodobne nesie priamu zodpovednosť vedúca tímu.

Blaha sa pýta: Prečo obvinili len Kovaříka? Pokyn dal predsa Mikulec
Smeráci chodia po Slovensku a diskutujú s ľuďmi. Robia to, čo by si táto vláda bez strachu dovoliť nemohla. Smer-SD bol vlani pred voľbami síce u ľudí v neobľube, no nikdy sa jej členovia nebáli predstúpiť pred svoj ľud a diskutovať s ním tak, ako... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Kolíková vyzýva k zdôvodneniu obvinenia voči policajnému prezidentovi Petrovi Kovaříkovi

Kolíková vyzýva k zdôvodneniu obvinenia voči policajnému prezidentovi Petrovi Kovaříkovi, aby nevznikal zbytočný priestor na špekulácie. Spokojná nie je a hovorila aj o politickom kontexte z ktorého je znepokojená.
Reagovala aj opozičná strana HLAS-SD

"Obvinenie Kovaříka je podľa Hlasu dôkazom, že polícia nekoná nezávisle. Pellegrini hovoril aj o výpovedi kajúcnika a o úplatku pre ministra vnútra Romana Mikulca, píše Denník N.

Pellegriny po vznesení obvinenia pripomenul, že všetci predstavitelia silových zložiek čelia obvineniu. K vyjadreniu sa pridala aj Denisa Saková, ktorá sa zamyslela nad tým, že ak je obvinený policajný prezident, či mu dôveruje 24 tisíc policajtov, ktorí sú jeho podriadení. Hlas opakovane zdôraznil, že situácia na polícii je výsledkom vlády Igora Matoviča a nominantov, ktorými sú Daniel Lipšic, Roman Mikulec a Peter Kovařík, ktorých úlohou je útočiť na opozíciu.

Sme rodina bude pozorne sledovať postup R. Mikulca pri P. Kovaříkovi
Sme rodina bude pozorne sledovať postup ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) v súvislosti s obvinením policajného prezidenta Petra Kovaříka. Hovorí o rozdielnych postupoch pri podozreniach voči Diane Santusovej, ktorej dočasne pozastavili činnosť... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | TASR/ Ivan Mihale