Sme rodina bude pozorne sledovať postup R. Mikulca pri P. Kovaříkovi
27 | 08 | 2021 I TASR/ Ivan Mihale

Sme rodina bude pozorne sledovať postup ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) v súvislosti s obvinením policajného prezidenta Petra Kovaříka. Hovorí o rozdielnych postupoch pri podozreniach voči Diane Santusovej, ktorej dočasne pozastavili činnosť vyšetrovateľky Úradu inšpekčnej služby, pričom Kovařík napriek obvineniu ostáva vo funkcii. Stanovisko hnutia TASR poskytlo jeho tlačové oddelenie.


"Ľudia volili zmenu, aby spravodlivosť platila pre všetkých rovnako, avšak vidíme tu viditeľný rozdiel," hovorí hnutie. Poukázalo na to, že Kovařík aj po obvinení ostáva vo funkcii. "A má najväčšiu možnosť ovplyvňovať prípady," poznamenalo.

Sme rodina už viac nebude zametať, špinu OĽaNO v policajnom rezorte, pod koberec!
Minister práce Milan Krajniak a jeho stranícky kolega Peter Pčolinský zo Sme rodiny sa pustili do otvorenej kritiky rezortu vnútra a ich koaličných partnerov. Zdá sa, že napätie medzi koaličnými partnermi je tentoraz autentické. Koalícia má vážne... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik


Pripomína, že podľa slov policajného prezidenta mal práve Mikulec vydať rozkaz na zastavenie akcie voči obvineným Matejovi Z. a Petrovi P., čo však šéf rezortu vnútra odmieta. "Preto budeme pozorne sledovať postup ministra v tomto prípade. Samozrejme, tieto skutočnosti k dôvere v políciu nepridávajú," dodalo.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok (26. 8.) Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Z. a Petrom P. Kovařík obvinenie odmieta, podal voči nemu sťažnosť. Mikulec zatiaľ nepripravuje rozhodnutie o dočasnom pozbavení Kovaříka výkonu štátnej služby policajta. Naďalej má jeho dôveru.

Šok pre divákov na TV JOJ: Kollárova ex vystavila silikóny v plnej paráde!
27 | 08 | 2021 | Timotej Dudka