Sulík je zatiaľ k obvineniu Kovaříka zdržanlivý. Čo povedal?
27 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Obvinenie policajného prezidenta Petra Kovaříka bratislavskou Krajskou prokuratúrou zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti vyvolalo na Slovensku doslova politický výbuch. On sám však obvinenia odmieta a podal voči nim sťažnosť. Svoje slovo povedal aj liberál R. Sulík.


O vojne medzi policajtami, a tiež na prokuratúre, sa na Slovensku hovorí už istý čas. Dôkazov o tom je viacero, no nikto z kompetentných to nechce potvrdiť. Že to ale pravda byť môže svedčiť aj najnovšie obvinenie policajného prezidenta Petra Kovaříka. Ako informuje portál slovensko.hnonline.sk, šéf SaS Richard Sulík si myslí, že Slovensko zrejme nemá šťastie na policajných prezidentov. On sám chce ale veriť, že sa to čoskoro zmení a - dobre bude...
Mikulec zatiaľ dôvod na odvolanie Kovaříka z funkcie nevidí

Petra Kovaříka obvinili zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Podľa prokuratúry mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom. Policajný prezident všetky obvinenie odmieta, podal voči nim sťažnosť. SaS bude podľa Sulíka žiadať vyvodenie dôsledkov v prípade, ak sa ukáže, že obvinenia sú oprávnené.

Kovařík zatiaľ odstúpiť nechce, podal sťažnosť
Krajská prokuratúra (KP) Bratislava eviduje sťažnosť policajného prezidentka Petra Kovaříka voči vznesenému obvineniu, ktorú podal do zápisnice z výsluchu. Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | TASR/ Ivan Mihale


„V tomto momente neviem povedať, do akej miery je to vojna medzi policajtmi. Ak sú tieto obvinenia na aspoň čiastočne solídnom základe, tak si myslím, že policajný prezident by mal prestať vykonávať svoju funkciu aspoň dočasne, aspoň kým sa ukáže, ako to vlastne je,“ uviedol Sulík, podľa ktorého by mal platiť rovnaký meter na všetkých.

Peter Kovařík má však aj naďalej dôveru ministra vnútra Romana Mikulca, ktorý dôvod na jeho odvolanie zatiaľ nevidí. „Obvinenie neznamená, že človek je aj vinný. Vzniesť obvinenie je právom orgánu činného v trestnom konaní, ak má dôvody a podozrenie, ale to neznamená, že to, čo je v obvinení, človek aj urobil,“ vysvetlil pre média Roman Mikulec. Šéf rezortu vnútra ešte dodal, že keď mu bude doručené uznesenie o vznesení obvinenia voči Kovaříkovi, bude sa ním zaoberať. 

Pellegrini reaguje na obvinenie policajného prezidenta! Spomína aj Lipšica.
Šéf Hlasu-SD v statuse píše, že obvinenie policajného prezidenta iba dokazuje, že polícia nie je nezávislá. „Výsledkom pôsobenia Igora Matoviča, Daniela Lipšica, Romana Mikulca a Petra Kovaříka je organizovaná skupinka vyšetrovateľov a... Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Budeme to skúmať, či vznikli podmienky na to, aby sme ho postavili mimo služby,“ skonštatoval Mikulec, ktorý zatiaľ nemá dôvod na jeho odvolanie a ponechanie Kovaříka vo funkcii nebude ohrozovať dôležitý záujem štátnej služby. Minister vnútra síce zatiaľ nepripravuje rozhodnutie o dočasnom pozbavení Kovaříka výkonu štátnej služby policajta, predseda parlamentného brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa si ho ale predvolal na zasadnutie výboru.

Naopak, opozícia volá po tom, aby policajný prezident zo svojej funkcie odstúpil. „Je nepredstaviteľné, aby vyše dvadsaťtisíc policajtov, ktorí si čestne a poctivo vykonávajú svoju prácu, viedol policajný prezident, ktorý je obvinený zo zločinu marenia spravodlivosti,“ myslí si Peter Pellegrini predseda strany Hlas-SD.

AKTUALITA: Prezidenta polície Kovaříka obvinili zo zločinu v kauze kajúcnici! Pôjde do basy?!
26 | 08 | 2021 | Peter Sulek