Člen vedenia Uhríkovej strany: Markíza nabáda na porušovanie zákona!
22 | 08 | 2021 I Petra Demková

Heredoš, ktorý bojuje za slovenské gastro ale aj dodržiavanie ľudských práv reaguje na reportáž TV Markíza o dodržiavaní nových opatrení v gastro-prevádzkach. Televízia vykreslila právny stav na Slovensku úplne naopak, ako to v skutočnosti je!



Reportáž nabáda na porušovanie zákona

Podľa aktivistu Miroslava Heredoša, reportáž súkromnej televízie nabáda na porušovanie zákona a neobsahuje vyjadrenie advokátov. Ďalej podľa neho reportáž obsahovala zavádzajúce informácie a prezentovala len obraz o tom, ako poslušne ľudia ukazujú svoje zdravotné dokumentácie. V neposlednom rade podľa Heredoša v televízii klamlivo prezentovali, ako majitelia alebo čašníci majú právo dokumentáciu kontrolovať.

Heredoš následne v príspevku na sociálnej sieti informuje, že aj iniciatíva „Voľná zóna“, ktorá združuje podnikateľov ktorí nemienia obmedzovať nikoho vstup do svojich prevádzok, dostala v reportáži priestor na vyjadrenie. „Hygienici, neznalí platných zákonov, ju označili za pokutovateľnú iniciatívu!“ hnevá sa známy aktivista. „Je to celé lož, od začiatku do konca!“ napísal.

Cui prodest: Mainstream prijal od štátu státisíce na propagáciu očkovania, tvrdí Baránek
Komentár Jána Baránka (Facebook / status) Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Čo je zdravotná dokumentácia?

Najprv vo svojom príspevku objasňuje, čo je to zdravotná dokumentácia. Pripomína Zákon č. 576/2004 Z. z., Zákon o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov a jeho §2 ods 6) definuje zdravotnú dokumentáciu. Tam sa píše: „Zdravotná dokumentácia je súbor údajov o zdravotnom stave osoby, o zdravotnej starostlivosti a o službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti tejto osobe.“

Heredoš sa následne pýta, či je Covid pass zdravotná dokumentácia. Odpoveďou je, že akýkoľvek - písomný alebo elektronický - záznam, ktorý hovorí, či sme očkovaní, prekonaní alebo testovaní a je stotožniteľný s našim menom, je a vždy bude zdravotná dokumentácia.
Kto môže zdravotnú dokumentáciu kontrolovať?

Následne sa pýta, kto môže zdravotnú dokumentáciu kontrolovať. „Spomenutý zákon č. 576/2004 Z. z., Zákon o zdravotnej starostlivosti a jeho § 25 hovorí jasne, kto nahliadať môže.“ Následne vymenúva všetky osoby, ktoré to sú.

Na záver konštatuje: „Zákon hovorí jasne! Žiadni majitelia prevádzok, obchodov, predajní, čašníci, predavačky, nikto z nich nemá právo do tejto zdravotnej dokumentácie nahliadať. Dokonca nikto z občanov svoju zdravotnú dokumentáciu nie je povinný nosiť pri sebe, je u jeho lekára, ktorého meno nie je povinný nikomu hlásiť,“ upozornil Heredoš.

Príspevok uzatvára vetou: „Tí majitelia obchodov a prevádzok, ktorí do dokumentácie nenahliadajú a nekontrolujú ju – tí jediní jednoznačne dodržiavajú platné zákony Slovenskej republiky.“

Kolíková perlila v diskusii Denníka N. Ovláda vôbec slovenská ministerka spravodlivosti právo?
Na podujatí Denníka N, kde bol vstup povolený len očkovaným osobám, sa ministerka dotkla viacerých tém. Rozhovorila sa o R. Ficovi aj „bezrúškovému“ sudcovi Branislavovi Harabinovi. Vyjadrila aj svoj právny názor na povinné očkovanie. Ministrovi... Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Petra Demková