Mikulec nepriznal 320 tisíc: Suja zverejnil rozsudok, podľa ktorého minister klamal o previerke (VIDEO)
20 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Na pondelkovej koaličnej rade iniciovanej šéfom parlamentu Borisom Kollárom sa bude hovoriť o osude ministra vnútra Romana Mikulca. Poslanec Miroslav Suja to využil na to, aby položil ministrovi zopár jednoduchých otázok, píše portál Denník Republika.

"Vyzývam ministra Mikulca, aby na koaličnej rade zodpovedal na pár jednoduchých otázok. Prečo mu bola zrušená platnosť osvedčenia na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami do stupňa utajenia prísne tajné?" Pýta sa na videu Suja. "Laicky povedané, bola mu odobraná bezpečnostná previerka," dodal.



Suja sa pýtal aj na konkrétne sumy, ktoré Mikulec "zabudol" uviesť v bezpečnostnom dotazníku. Podľa Sujových slov šéf rezortu vnútra neuviedol príjem 130 tisíc eur z EÚ a príjmy z predaja nehnuteľností vo výške 190 tisíc eur. "Pán minister sa vyhovára, že zabudol tento príjem priznať. Čo si potom máme myslieť o človeku, ktorý zabudne na 320 tisíc eur? Pre ministra Mikulca je asi 320 tisíc eur ako pre vás jedno euro vo vrecku, na ktoré zabudnete. Pán minister, je podľa vás správne poberať dva platy? Jeden z ministerstva a druhý z EÚ?" Pýta sa poslanec.

Suja na záver drží rozsudok najvyššieho súdu, podľa ktorého Mikulec údajne klamal, že previerka mu bola odobratá protiprávne. Linku na celý rozsudok Suja zverejnil hneď pod príspevkom.

Stratil sa zatykač na Mikulcovho kajúcnika. Aká náhoda...
Podľa informácií zverejnených televíziou Markíza sa mal na dlhší čas stratiť zatykač na kajúcnika Petra Petrova. Problém by to nebol, ak by to netrvalo extrémne dlho a nešlo by o zločinca, ktorý mal krivo vypovedať v spolitizovanom... Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik