Stratil sa zatykač na Mikulcovho kajúcnika. Aká náhoda...
20 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Podľa informácií zverejnených televíziou Markíza sa mal na dlhší čas stratiť zatykač na kajúcnika Petra Petrova. Problém by to nebol, ak by to netrvalo extrémne dlho a nešlo by o zločinca, ktorý mal krivo vypovedať v spolitizovanom procese.


Pred siedmimi dňami priniesli médiá bombastickú informáciu o tom, že NAKA chytila a zatkla hľadaného zločinca na úteku. Vystupoval v kauze príslušníkov NAKA ako krivo vypovedajúci kajúcnik. NAKA ho podľa poslanca Petra Pčolinského odmietla vydať sudcovi, ktorý na neho vydal zatykač.

Následne vyšli informácie o tom, že ho odmietli vydať aj Úradu inšpekčnej služby (UIS) , ktorá vyšetruje práve ilegálnu spoluprácu kajúcnikov a príslušníkov NAKA. Mohlo ísť o marenie spravodlivosti cestou fabulovaných svedeckých výpovedí. Prostredníctvom nich sa vláda pokúša kriminalizovať opozíciu. Informovala o tom SIS v tajnej správe. 

K zaisteniu Petrova by došlo oveľa skôr zo strany UIS, tomu mal však zabrániť policajný prezident Peter Kovařík, ktorého na to mali nahovoriť minister vnútra Mikulec a premiér Heger. O pár dní po zaistení Petra Petrova, známeho aj ako Tigra, priniesli médiá informáciu, že zatykač, na základe ktorého zatýkala NAKA, sa stratil. Aká náhoda, že išlo práve o tento zatykač. 

Fico: Afganistan je prejavom totálnej straty dôveryhodnosti vojenskej sily NATO, najmä USA
Predseda politickej strany Smeru SD a poslanec NR SR Róbert Fico sa vyjadril na margo udalostí a okolností prevzatia moci Talibanom v Afganistane po stiahnutí vojsk USA a zvyšku vojsk NATO. Jeho prejav bol zverejnený na Facebooku. Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Nezvyčajná cesta zatykača kontroverzného zločinca

Podľa rektorky Akadémie Policajného zboru Kurilovskej je cesta zatykača nezvyčajne dlhá. Sedem dní je podľa nej príliš dlhá lehota. Toľko totiž trvalo, kým sa objavil v systéme. Nevie si predstaviť, čo sa tam mohlo stať. 

Čuduje sa tomu aj bývalý policajný funkcionár NAKA Peter Chudý. „Počas mojej 30-ročnej praxe som sa s takýmto niečím nestretol," povedal. Podľa krajského prokurátora Rastislava Remetu momentálne skúmajú zákonnosť všetkých krokov, ktoré sa v procese zatknutia udiali.

Fico vracia smeč, médiám ktoré nenávidia Smer! Do Grécka išla hasičská technika, ktorú sme zabezpečili my
Expremiér Róbert Fico použil silné slová a ešte silnejšie argumenty na margo útokov médií na Kaliňákove nákupy techniky v čase, keď bol šéf rezortu vnútra. Povedal to na tlačovke, ktorá bola zverejnená na Facebooku Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK