Trump vyzval Bidena, aby „bez hanby odstúpil“ kvôli incidentu v Afganistane
16 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

Donald Trump skritizoval amerického prezidenta Joea Bidena za to, že kvôli nemu došlo k jednej z „najväčších porážok v americkej histórii“, informuje portál RT.


"To, čo Joe Biden urobil v Afganistane, je legendárne," povedal Trump v nedeľu. "Ide o jednu z najväčších porážok v americkej histórii," dodal.



Trump v ďalšej správe uviedol, že Biden by mal „bez hanby odstúpil“. Hlavne kvôli incidentu v Afganistane, obrovskému nárastu koronavírusových prípadov a zmrzačeniu americkej ekonomiky.

"Nemalo by ísť o nič vážne, pretože v prvom rade nebol zvolený legitímne," dodal Trump v súvislosti s obvineniami z volebných podvodov v amerických prezidentských voľbách. Súdy doteraz zamietli desiatky žalôb, ktoré napádali voľby.



Vyhlásenia prišli jeden deň potom, čo Biden v zásade obvinil Trumpa z drvivého náporu na Taliban s tým, že administratíva jeho predchodcu prerušila dohodu, ktorá islamistickú skupinu ponechala v najsilnejšej vojenskej pozícii od roku 2001 a demoralizovala afganské vládne sily.

Taliban obsadil najväčšie mesto na severe Afganistanu a blíži sa ku Kábulu
Afganské militantné hnutie Taliban v sobotu obsadilo Mazáre Šaríf, najväčšie mesto severného Afganistanu. Informovala o tom agentúra AP. Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR