Kvapky do nosa pre tehotnú? Nie. Neoverená vakcína? Vraj smelo do toho!
16 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová

Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) vyzýva tehotné ženy k očkovaniu. Dôvodom je vraj alarmujúci nárast počtu nezaočkovaných s vážnym priebehom ochorenia Covid-19. Čuduj sa svete, zaočkovanosť v tejto skupine je veľmi nízka. "Veľmi nízka" je  v tomto kontexte celkom relatívny pojem, keďže ide približne skoro o 23 percent tehotných žien. Priveľa na to, že o dlhodobých vedľajších účinkoch (minimálne na plod) nevieme veľa.



Primálo očkovaných tehotných?

Internetový portál Startitup uverejnil správu, ktorá prináša z USA najnovšiu výzvu, tentokrát tehotným a dojčiacim matkám. CDC sa odvoláva na fakt, že v tehotenstve je vyššie riziko komplikácií spôsobených koronavírusom, vrátane potratov či narodenia mŕtvych detí. Čuduj sa svete, zaočkovanosť v tejto skupine je veľmi nízka. "Veľmi nízka" je  v tomto kontexte celkom relatívny pojem, keďže ide približne skoro o 23 percent tehotných žien. Priveľa na to, že o dlhodobých vedľajších účinkoch (minimálne na plod) nevieme veľa.

MUDr. Visolajská pre Denník N: Vakcína deťom mladším ako 12r rokov sa bude aplikovať na jar 2022
Je zaujímavé, že pediatrička Visolajská v rozhovore pre Denník N ponúka ako fakty tvrdenia, ktoré nie sú zatiaľ širšej verejnosti známe. Napríklad, že v očkovaní prídu mladšie deti na rad na jar 2022. Lekárka informuje, že bude stačiť, aby si... Čítať ďalej
14 | 08 | 2021

Budete sa báť a hotovo

Boli časy keď na pokojný nerušený tehotenstva výrazne priaznivo vplýval pokoj nastávajúcej matky. Časy sa menia a keď sme už všetci vystrašení viac než dosť, tehotné treba vystresovať ešte viac. CDC sa snaží presvedčiť vystrašené, citlivé a hormonálne nevyrovnané tehotné ženy, že experimentálna vakcína je bezpečná: „Očkovacie látky sú bezpečné a účinné. Nikdy nebolo naliehavejšie zvýšiť zaočkovanosť. Čelíme vysoko prenosnému delta variantu a medzi neočkovanými tehotnými ženami badáme závažné dôsledky ochorenia Covid-19,“ uviedla Rochelle Walensky, riaditeľka amerického CDC.

Pozoruhodné tvrdenie, keďže je všeobecne známe, že ženy v očakávaní sa majú vyhýbať celému zoznamu liečivých bylín či bežných korenín, dokonca aj kvapkám do nosa, aby neohrozili priebeh tehotenstva.

Psychologička:Lepšie prostredie sa pozitívne odráža aj na prospechu detí
Žiaci a učitelia strávia v škole až 200 dní ročne, preto je dôležité, aby školské prostredie bolo dostatočne podnetné, príjemné a estetické. Zlepšenie prostredia sa pozitívne odráža aj na prospechu detí. Uviedla to psychologička a riaditeľka Centra... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | TASR/ Ivan Mihale