Budíček! Nová štúdia ukazuje katastrofálne zníženie účinnosti vakcíny Pfizer
15 | 08 | 2021 I Diana Zaťková
Nová štúdia ukázala, že vakcíny proti koronavírusu Pfizer aj Moderna sú oveľa menej účinné proti rýchlo sa šíriacemu variantu Delta. Tento fakt, ktorý uviedol predstaviteľ Bieleho domu, je budíčkom, píše portál RT.


Účinnosť vakcíny prudko klesá



Štúdia kliniky Mayo v júli ukázala, že vakcína Pfizer je účinná iba na 42%. Zdravotnícki úradníci opakovane varovali verejnosť, že variant Delta je prenosnejší a vedie k rýchlemu nárastu prípadov. Na druhej strane sa zistilo, že vakcína Moderna je 76% účinná pri ochrane pred vírusom.

Tieto čísla predstavujú značný pokles za posledné obdobie. Pri porovnaní účinnosti očkovacích látok Moderna a Pfizer od januára do júla bola ich celková účinnosť 86%, respektíve 76%.

Porovnaním čísel z viacerých štátov, vrátane Floridy a Minnesoty, údaje konzistentne ukázali, že Moderna pravdepodobne predstavuje menšie riziko infekcie.

Európska lieková agentúra skúma ďalšie možné nežiaduce účinky vakcín Pfizer a Moderna
Európska lieková agentúra (EMA) uviedla, že po správach o alergických kožných reakciách a poruchách obličiek skúma tri nové možné vedľajšie účinky, informuje portál RT. Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Lukáš Leca

Pfizer má nižšiu trvanlivosť

Venky Soundararajan, hlavný autor štúdie, uviedol, že výsledky ukazujú, že silnejší variant Delta a zníženie dlhodobej účinnosti sú faktory stojace za nižšími číslami. "Vakcína Moderna je pravdepodobne účinnejšia ako vakcína Pfizer v oblastiach, kde je dominantným kmeňom Delta, a zdá sa, že vakcína Pfizer má nižšiu trvanlivosť," povedal Soundararajan.

Prekvapivá štúdia prebehla vo štvrtok sociálnymi sieťami, pričom veľa ľudí vyjadrilo šok. Mnohí už spochybňujú účinnosť vakcín a navrhujú získať „prirodzenú imunitu“.

Francúzski zdravotníci, učitelia a hasiči podávajú kvôli povinnému očkovaniu hromadné výpovede (VIDEO)
Povinné očkovanie proti COVID-19 úplne zaslepilo aj francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. A to až tak, že ho nariadil všetkým zdravotníkom. Oni sa proti tomu búria. Dávajú hromadné výpovede. Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ak toto nie je budíček, neviem, čo je

Dokonca aj úradníci v administratíve prezidenta Joe Bidena majú zo štúdie obavy. Jeden nemenovaný „vysoký predstaviteľ“ povedal spoločnosti Axios, že výsledky sú prebudením. "Ak toto nie je budíček, neviem, čo je," povedal.

Lekársky poradca Bieleho domu Dr. Anthony Fauci uviedol, že pre už očkovaných bude pravdepodobne čoskoro potrebné posilňovacie očkovanie. "Je pravdepodobné, že sa to stane niekedy v budúcnosti," povedal Fauci vo štvrtok pre server CBS This Morning. "Už v niektorých sektoroch začíname vidieť náznaky zníženia účinnosti v priebehu času."

Veľkej Británii hrozí dramatický akútny nedostatok potravín! Pomáhať majú vojaci
12 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová