Zainteresovaná NAKA zadržala kajúcnika Petra Petrova. Mohlo dôjsť k jeho ovplyvňovaniu!
14 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Krivo vypovedajúceho kontroverzného kajúcnika Petra Petrova, ktorý bol na úteku, zadržala polícia. Informoval o tom denník Plus jeden deň. 


Zločinec Petrov so statusom kajúcnik bol do včerajšieho dňa na úteku spoločne so Zemanom. Podľa medializovaných informácií obaja krivo svedčili z pozície kajúcnika. V úteku im mal pomôcť šéf polície plukovník Kovařík, ktorý dal prerušiť zaisťovací zásah, čím vytvoril priestor na únik krivo svedčiacich zločincov. K tomu ich mali podľa jeho slov naviesť minister vnútra Mikulec a premiér Heger.

Fico priniesol informácie zo súdu s Kováčikom. Spomenul aj prezidentku.
Líder Smeru nevie, či sa má smiať alebo plakať. Jeden z obvinených na úteku, Zeman, sa mal ospravedlniť sudkyni Záleskej z pojednávania. Fico ironicky poznamenal: „Čo tak asi napísal obvinený Záleskej? Čaute sudkyňa musím byť na úteku, lebo mi to... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK


Zatiaľ nie je ešte vyšetrené, či išlo zo strany Kovaříka vedomé a cielené konanie. Indície, že to tak bolo, sú viaceré. Kovařík telefonoval štyri dni z dovolenky z Chorvátska na Slovensko a zisťoval, kto a prečo bude zaisťovať. Po prevalení kauzy začal diskreditovať a perzekvovať vyšetrovateľku, ktorá mala zaisťovací úkon iniciovať.

O zatykač mala požiadať inšpekcia MV SR okresný súd Bratislava III. Zadržať Petra Petrova však mala jednotka NAKA, ktorá je do celej veci zapletená.  Príslušníci NAKA sú  podozriví vo veci manipulovania so svedeckými výpoveďami spoločne s prokurátorom špeciálnej prokuratúry. Vyplýva to okrem iného zo zverejnenej správy SIS.  Preto tu existuje dôvodné podozrenie z ovplyvňovania svedka po alebo pred jeho zadržaním.

Erik Kaliňák: Bude Čaputová opäť kryť kriminálnu činnosť Matoviča?
Podpredseda Smeru -SD Erik Kaliňák vydal na svojom Facebooku video-blog, v ktorom pojednáva o nekalých okolnostiach prípadu šikany policajnej vyšetrovateľky Santusovej ministrom Mikulcom a prezidentom PZ Kovaříkom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK